USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Зеленський: Росія готує теракт на Запорізькій АЕС

22 Червня 2023 13:17
Президент Володимир Зеленський повідомив, що Росія, ймовірно, готується вчинити теракт на Запорізькій атомній станції, який може призвести до викиду радіації.

Про це він заявив під час екстреного відеозвернення 22 червня.

«Щойно була доповідь нашої розвідки та Служби безпеки України. Розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній станції – терористичного акту з викидом радіації. Вони все підготували для цього», – розповів Зеленський.

Президент нагадав, що радіація не знає державних кордонів і те, «по кому вона вдарить, визначається лише напрямком вітру».

«Ми передаємо всю наявну інформацію нашим партнерам – кожному у світі. Усі докази. Європа, Америка, Китай, Бразилія, Індія, арабський світ, Африка – усі країни, абсолютно всі мають це знати. Міжнародні організації. Усі. Жодних терактів на атомних станціях ніколи, ніде не повинно бути. Цього разу не має бути, як із Каховкою: світ попереджено, отже, світ може і повинен діяти», – зазначив глава держави.

Також президент повідомив, що розвідка та СБУ зібрали нові докази того, як російські терористи здійснили підрив дамби й інших споруд Каховської гідроелектростанції.

«Це був абсолютно свідомий, прорахований злочин... На окупованій території, на станції, яка була під повним контролем окупантів... І що важливо, іще торік ми попереджали світ, що Росія готує такий теракт», – додав Зеленський.
Речник Кремля Дмитро Пєсков вже відреагував на слова Зеленського, назвавши заяву українського президента брехнею. За його словами, найближчим часом в Росії заплановано контакти глави МАГАТЕ Рафаеля Гроссі та гендиректора Росатома Олексія Лихачова.

«Наш діалог і співпраця з МАГАТЕ триває, ми зацікавлені в продовженні цих контактів. І МАГАТЕ зацікавлені. Все інше – брехня», – сказав представник Кремля.
Нагадаємо, днями очількик ГУР Кирило Буданов заявив, що російські окупанти додатково замінували Запорізьку АЕС, зокрема ставок-охолоджувач станції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus