USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Зеленський: Україна не має стосунку до загибелі ватажка ПВК «Вагнер» Пригожина

24 Серпня 2023 15:42
Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не має стосунку до ймовірної загибелі в Росії ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина.

«Ми не маємо до цього стосунку. Усі розуміють, хто стосунок має», – цитує Президента Інтерфакс-Україна.

«Ви знаєте, коли Україна говорила і зверталася до країн світу щодо літаків, ми не це мали на увазі. Ми мали на увазі зовсім інше і ми хотіли підтримку, хоча, напевно, це також у якомусь сенсі слова допоможе», – додав Президент.

За неофіційною інформацією російського видання «Фонтанка», тіло ватажка приватної військової компанії «Вагнер» Євгена Пригожина було ідентифіковано у морзі на основі непрямих ознак. Він був одним із пасажирів літака, який розбився у Тверській області РФ 23 серпня.

Видання з посиланням на власні джерела пише, що останки тіла Пригожина серйозно пошкоджені та не можуть бути ідентифіковані візуально. Для точного визначення ідентичності потрібне проведення експертизи.

Нагадаємо, 23 серпня у Тверській області РФ впав бізнес-джет Embraer, який належить Пригожину. МНС РФ повідомляло, що на борту було 10 людей, всі загинули.

Пізніше Росавіація опублікувала список пасажирів літака. Серед них були прізвища Євгена Пригожина, а також його правої руки, засновника ПВК Дмитра Уткіна, який мав позивний Вагнер.

Наближений до ПВК «Вагнера» Telegram-канал Grey Zone стверджує, що літак збили вогнем із ППО.

Ще одна з версій катастрофи – вибух у відсіку шасі. Вибуховий пристрій міг бути закладений перед вильотом, повідомляє джерело Shot.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus