USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Зеленський залишається лідером президентського рейтингу, Порошенко не потрапляє у ІІ тур

19 Березня 2019 13:20
Лідером президентського рейтингу залишається Володимир Зеленський, якого підтримують 24,9% тих, хто визначився і має намір голосувати.

Про це свідчить опитування соцгрупи "Рейтинг", яке проводили з 9 по 15 березня.

Другу позицію посідає Юлія Тимошенко (18,8%), третю - Петро Порошенко (17,4%). За Юрія Бойка готові віддати свої голоси 10,2%, за Анатолія Гриценка - 9,4%.

Олег Ляшко, як і раніше буксує в проміжку від 5 до 6% (від тих, хто визначилися зі своїм вибором).

Окрім того, показово, що після об'єднання з Євгеном Мураєвим, рейтинг Олександра Вілкула виріс дуже мало. Якщо на початку березня за даними опитування "Рейтингу" у обох було по 2,7% (від тих, визначився), то зараз Вілкул набирає 3,5% (при тому, що Мураєва в дослідженні вже немає).

Соціологи відзначають, що кожен шостий українець не визначився з вибором кандидата. Найбільше таких серед найбідніших виборців, жителів сіл, більше серед жінок.

Зеленський має міцні електоральні позиції в південно-східних областях та в центрі країни. Тимошенко і Порошенко - в центрі і на заході, Гриценко - на заході, а Бойко - на сході країни.

Зеленський є лідером електоральних симпатій в містах серед молоді і людей середнього віку, в основному його підтримують чоловіки. Тимошенко - в селах і серед старших виборців, її в основному підтримують жінки.

Антирейтинг кандидатів не перший місяць поспіль очолює Порошенко. Майже половина виборців не проголосували б за нього ні за яких обставин.

20,8% опитаних вважають, що наступним президентом буде Петро Порошенко. У перемогу Зеленського вірять 19,5%, в Тимошенко - 18,6%. Таким чином, відзначають соціологи, за цим показником лідери гонки майже вирівнялися.

Моделювання другого туру дало наступні результати: Тимошенко тримає першість в парі з Порошенком (28% проти 19%). У той же час, Зеленський - в парі з Порошенком (39% проти 19%), з Тимошенко (35% проти 22%) і з Гриценком (34% проти 26%).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вах Показати IP 19 Березня 2019 13:33
А внас як...як порахують голоси-той і виграв!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus