USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Жадан і собаки» на «Бандерштаті»: про бухло та Кернеса

5 Серпня 2018 22:14
Несамовиті танці під палючим сонцем та під дощем і драйвові дотепні пісні: на «Бандерштаті» виступили «Жадан і собаки».

Харківський ска-панк гурт «Жадан і собаки» виступив на головній сцені «Бандерштату» 5 серпня.

Розпочали з жорсткої «За*бали», виконали також пісню «Рок-музикант», яка була в репертуарі рок-ікони Білорусі Лявон Вольскі наприкінці 1970-х.

Окрім географії, героїчної історії та неймовірної публіки фестиваль подобається музикантам гурту тим, що це єдиний фестиваль, на якому вони в гримерці п’ють чай.

«Насправді ми – група старих алкоголіків, ми розуміємо, що нове суспільство, нова країна повинна боротися за здорові, позитивні цінності. Ми теж за них боремося, але нам це не завжди вдається, але ми стараємося і навіть присвячуємо цьому частину нашого творчого доробку», – оголосив Сергій Жадан перед виконанням пісні «Бухло».

«Ми вперше приїхали до Луцька, коли була пізня осінь, листопад 2008 року. Тоді в нашому репертуарі було 4 чи 5 пісень і була така пісня, яка чомусь, незрозуміло для нас сподобалася багатьом людям. Які прийшли не на наш концерт, а просто сиділи і бухали. Пісня називається «Натаха»», – розповів він про ще одну пісню.

Він повідомив, що є дві постаті, які утворюють іконостас харківської історії, ментальності. Це – Григорій Савович Сковорода та Геннадій Адольфович Кернес. Саме про Кернеса йдеться у пісні «Інстаграм».

Насамкінець він побажав публіці продуктивного року, пообіцявши зустрітися на наступному «Бандерштаті». Наприкінці виступу гурту почав падати довгоочікуваний прохолодний дощ, попри те, що небо не було затягнуте хмарами.

«Від Жадана навіть небо потекло», – пожартував ведучий М’яч Дредбол.

















































































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus