USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Згадав про нарощування військ біля України і пригрозив санкціями: подробиці переговорів Байдена з Путіним

7 Грудня 2021 21:07
Під час онлайн-саміту з російським лідером Володимиром Путіним президент США Джо Байден висловив глибоке занепокоєння Сполучених Штатів та європейських союзників з приводу ескалації збройних сил Росії, які «оточують Україну».

Про це повідомили у пресслужбі Білого дому, передає ТСН.

Під час розмови з російським лідером президент США підтвердив свою підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та закликав до деескалації та повернення до дипломатії.

«Президент Байден провів сьогодні відеодзвінок із президентом Росії Володимиром Путіним, щоб обговорити низку питань порядку денного США та Росії. Президент Байден висловив глибоке занепокоєння Сполучених Штатів і наших європейських союзників з приводу ескалації збройних сил Росії, які оточують Україну, і дав чітко зрозуміти, що США та наші союзники дадуть відповіду сильними економічними та іншими заходами у разі військової ескалації», – йдеться в повідомленні.

Обидва президенти дали доручення своїм командам продовжити діалог з приводу ситуації довкола України. Як зауважили в Білому домі, США зроблять це у тісній координації з союзниками та партнерами.

Президенти також обговорили діалог між США і Росією щодо стратегічної стабільності, окремо зупинившись на темі кібербезпеки та захисту від програм-вимагачів.

В адміністрації Байдена досить серйозно поставилися до переговорів з російським президентом. На переговорах американського лідера супроводжувала ціла команда, зокрема, держсекретар Ентоні Блінкен.

За повідомленнями російських ЗМІ, Путін у себе в кабінеті був один і користувався кнопкою, викликаючи до себе помічників у разі потреби.

Як відомо, зустріч лідерів двох країн відбувалася у закритому режимі для ЗМІ і проводилася захищеною лінією. Під час переговорів Байден перебував у Білому домі у Вашингтоні, Путін – у своїй резиденції в Сочі.

Нагадаємо, президент США Джо Байден на початку онлайн-саміту 7 грудня з російським президентом Володимиром Путіним нагадав про саміт G20, який господар Кремля проігнорував.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus