USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Жіночий рух «ЗА Майбутнє» вимагає впровадження покарання за сімейний кіднепінг

21 Березня 2021 13:43
Для кожної матері найбільший жах – це втрата дитини. Зараз в Україні такі трагедії відбуваються все частіше. Причина – розповсюдження так званого сімейного кіднепінгу: коли дитину викрадає один з батьків.

Це питання піднімають активістки Жіночого руху «ЗА Майбутнє».

Зазвичай такі випадки мають приблизно однаковий сценарій. Після або в процесі розлучення чоловік прагне помститися дружині. І найгірше, що він може їй зробити, – це силоміць відібрати дитину.

Маючи вплив та гроші, може забезпечити на свою користь рішення органів опіки або суду. Або ж вчинити викрадення без цих формальностей. Тобто забрати малюка з дитячого садочка, під час прогулянки чи з дому його матері.

Читати ще: «Ваші права захищено, але їх треба відстоювати»: волинська юристка рзповіла, що треба знати про аліменти

«І після цього маму не підпускають до дитини навіть на гарматний постріл. Є такі випадки, коли вона роками не може побачити сина чи доньку або взагалі не знає, де вони перебувають, – йдеться у дописі Жіночого руху «ЗА Майбутнє» у фейсбуці. – У результаті маємо важку психологічну травму дитини, яку силоміць розлучили з мамою, непевне майбутнє для неї, бо жодні органи опіки не можуть перевірити, як викрадач виховує малюка і чи створює йому усі відповідні умови, стрес та депресію жінки, яка не здатна домогтися справедливості в українських судах, атмосферу тотального безправ’я і панування права сили, коли викрадення маленької людини вважається нормою життя».

Читати ще: У Луцьку стартував проєкт для жінок, які потерпають від насилля в сім'ї

Жіночий рух «ЗА Майбутнє» переконаний, що потрібні кардинальні зміни. В Україні й так майже половина дітей виховується в неповних сім’ях. А частина з них позбавлена найважливішого – материнської турботи та любові.

Тому активістки вимагають модернізації українського законодавства і впровадження реального покарання за сімейний кіднепінг. А головне – захисту прав дитини. Щоб дорослі своїми конфліктами не травмували вразливу дитячу психіку. На їхню думку, принцип «добре те, що найкраще для дитини» потрібно реалізовувати на практиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Суд Показати IP 21 Березня 2021 13:59
Якщо є рішення суду чи органу опіки і піклування, то це ніякий не кіднепінг. Очевидно щось з мамцьою не так.
буба Показати IP 21 Березня 2021 14:02
словами класика: "бачили очi, що купували, тому зараз iжте, хоч повилазьте"
Дідо Показати IP 21 Березня 2021 14:18
Дитину батьку! Як в Туреччині!
Євробидло Показати IP 21 Березня 2021 14:33
Звідки беруться всі ці активісти, рухи і інші соціальні меншиства??? Чоловік може викрасти ..... Маючи фінанси і звязки.... А жінка не може викрасти??? Тобто активістки підтверджують те, що чоловіки успішніші і соціально міцніші???
Он Показати IP 21 Березня 2021 15:50
В сусідній статті написано про дівуль, які мають дітей, і по ночах по барах совають, а потім їх совають. А потім суд у цих дівуль забере дітей, бо вони не матері, а шмати. І що, то кіднепінг ?
Активіст до Он Показати IP 21 Березня 2021 17:29
Сказав, як відрізав. 1000+
ААА Показати IP 21 Березня 2021 19:36
А що робити з " мамашами" які не дають спілкуватися чи бачитися з дитиною????
Лучанин до ААА Показати IP 22 Березня 2021 15:21
Читайте вищенаписану статтю тільки слово жінка замініть на чоловік, і навпаки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus