USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Журналісти на Волині хочуть собі «Передєлкіно», як під Москвою

7 Грудня 2010 15:36
Голова облради Володимир Войтович закликатиме місцеві та обласні органи влади не виносити на загал конфлікти та суперечки, а висвітлювати лише «єдине спільне рішення».
Таку заяву Войтович оприлюднив під час прес-конференції 7 грудня.
«Тут має бути система. Ми хочемо скоординувати району з міськими і районними радами, аби визначити пріоритети в роботи. Аби стиль роботи обласної ради став стилем роботи голів районних рад. …Якщо ми перетворимо нашу роботу у перетягування ковдри – то у нас предметної роботи не вийде», - зазначив Войтович.
«Ми не прихильники того, щоб шукати ворогів, знаходити конфлікти. Якісь питання гострі їх треба обсудити перш ніж виходити на люди. Їх треба обсудити в кабінетах, запропонувати депутатам, запропонувати членам виконкомів в міських радах. Обсудити, обговорити і виходити на загал широкий і до вас (журналістів , - «ВН») в тому числі з уже тими рішеннями які будуть зрозумілі», - сказав Войтович.
«А перетворювати у дискусійні клуби зустрічі з представниками засобами масової інформації, або тим більше на нарадах, колегіях і сесіях, - це не наш підхід до роботи. Цього ми багато набачилися і від цього треба відійти», - сказав олова облради.
Разом з тим, Войтович зазначив, що є прихильником роздержавлення ЗМІ.
«Я далекий від думки, що абсолютно є незалежними ЗМІ від владних мужів. Особливо там, де є районні ради, райдержадміністрації є засновник. Напевно, по-справжньому вільна преса може бути тоді, коли вона буде незалежною від влади», - прокоментував Войтович.
Представники комунальних ЗМІ у свою чергу скаржилися голові облради на погане фінансування. Зокрема, у сфері видатків на висвітлення роботи органів місцевого самоврядування, забезпечення папером, транспортом, житлом.
Зокрема, голова волинського осередку Національної спілки журналістів України Михайло Савчак запропонував виділити для представників творчої інтелігенції землю під Луцьком для житлової забудови – району на кшталт «московського Передєлкіно». За його словами, подібний проект існує у Львові.
Однак, Войтович каже, що для цього необхідні великі кошти і згода рад, на території яких надаватиметься земля.

Додатково:

Передєлкіно – дачний масив на кордоні з Москвою у Російській федерації. У 30-х роках минулого століття за ініціативою письменника Максима Горького ці землі були виділені владою письменникам для будівництва житла. Загалом побудували тут 50 двохповерхових дач. В різний час тут жили письменники, поети, критики, драматурги. З 1988 року масив вважається історико-культурним заповідником. Нині тут дачі Корнія Чуковського, Бориса Пастернака та Булата Окуджави перетворені в музеї імені письменників. Також у містечку існує «Дім творчості письменників» та кладовище, де поховано багато літераторів.
У Пєрєдєлкіно зокрема жили письменники Ісаак Бабель, Ілля Ільф, Євгеній Євтушенко, Белла Ахмадуліна, Римма Казакова та інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
до Михайла Савчака Показати IP 7 Грудня 2010 17:06
надворі - криза!
до Михайла Савчака Показати IP 7 Грудня 2010 17:55
Після цього сорому слід йти у відставку. Совок, блін..Житлове питання нормальний журналіст вирішує шляхом підвищення якості власної праці і співпрацею з кількома виданнями в різних регіонах. Він не просить у влади, а заробляє сам. Ще рік вашого керування Спілкою і молодь туди не ані ногою не ступить, а потім динозаври вимруть (як би це цинічно не звучало)...
Helge Показати IP 7 Грудня 2010 19:07
Давно, б.. так не ржал - "Переделкино")))) Дядя Вова, из Простоквашино..... Куда катиться мир......
Хлоп зі Світязя Показати IP 7 Грудня 2010 21:02
Вже одне Перемєркіно є біля нашого села Світязь. Замість міжнародної бази журналістів, яке мало бути біля турбази, там виросли котеджі сучасних багатіїв. Аби вони там опинилися, доклав руку пан Савчак, якому в руки дістався шмат виділеної для журналістів ще губернатором Анатолієм Французом землі.
Хлоп із Луцька Показати IP 8 Грудня 2010 13:06
Журналістська організація Волині осиротіла зі смертю Полікарпа Шафети. Стежку до могили їй вказав і наблизив пігмей від журналістики і пігмей по життю, власник жовтої ганчірки "Вісник і К". Бездарного кордупля змінив Якубюк, але побачив, що вліз в багно і швиденько зметикував, що це не його "ремесло". Савчака перед конференцією "вибирали" за день раніше чотири редактори в барі "Неман" (пивзавод). Вони пили багато горілки, голосно балакали - так, що розмову було чути за десятим столом, а вранці була конференція. Крім цієї пяної наради була проведена відповідна робота з районами. Результат виборів: 26:16 (Савчак - Данилюк). Колись потужна в Україні спілка "завдяки" галиціянту Савчаку досягнула дна своєї прірви, а позаяк у природі все перебуває в русі, то на дні тієї прірви копається ще одна прірвочка. Далі шляху немає... Спілка вмерла. Савчак і наближені слизняки (не буду перераховувати), випускають газетку з передплатою 170 примірників, загортують її в рекламну шмату сина Савчака і так продають ( а де антимонопольний комітет, де Кожевніков зі своєю фірмою!?). Це виглядає приблизно так, як би загорнути в капусній лист шматок лайна. Савчаки, пирожки, куліші, феленчаки, мандзюки і усі "заслужені", що отримали звання з подачі Савчака! Замовте реквієм по спілці журналістів Волині, чи мессу, чи заупоукійну! На стелі могили викарбуйте шматок лайна, що називається "Діалогом". Прохання квіти не класти! P.S. Щодо коментаря "До Михайла Савчака", то молодь, якщо її щось запитати про спілку журналістів області, здивовано знизує плечима, ніби її запитали, де похований Нострадамус.
молода Показати IP 8 Грудня 2010 16:29
є людина,яка намагається вести молодь. нзважаючи що сама практично без роботи, наводить контакти. власне її знають за межами волині як організатора. як не дивно працює людина без будь якого економічного стимулу. але на совість. їй просто не байдуже.і за це ми, молоді журналісти, їй дуже вдячні. бо організувати нас - це щось. хто ще міг би організувати нас, молодих? це стельмах богдана. до речі, теж організатор хоч куди! а старих - на заслужену пенсію. дійсно гріти ноги під пледом і писати мемуари, а не думати про дачі високого рівня?! вам повинно бути соромно, що ми у спілці один одного не знаємо і не прагнемо вдосконалення!
Леонід Показати IP 8 Грудня 2010 17:37
Справа в тім, що вони і ноги не гріють під пледом, і мемуарів не пишуть, і взагалі нічого не пишуть. А мемуари писати - треба мати клепку в голові. та й, власне, про що писати? Про марно прожите життя, про протерті штани на партійній роботі?
Для Савчака Показати IP 8 Грудня 2010 19:33
"...ці землі були виділені владою письменникам...." !!!! різниця зрозуміла? Письменникам, а не псевдо-журналістам! Тому доповнювати свої меркантильні прохання такими порівняннями є некоректно!
makar Показати IP 8 Грудня 2010 23:16
той прес-клуб реформ,яким керує пані Стельмах,не інакше як місце де товчуть воду в ступі.ККД = 0,0000.(особистих претензій до Богдани теж нема,система в нас така...)
! Показати IP 9 Грудня 2010 08:20
Как-то в одно селение пришёл и остался там жить старый мудрый человек. Он любил детей и проводил с ними много времени. Ещё он любил делать им подарки, но дарил только хрупкие вещи. Как ни старались дети быть аккуратными, их новые игрушки часто ломались. Дети расстраивались и горько плакали. Проходило какое-то время, мудрец снова дарил им игрушки, но ещё более хрупкие. Однажды родители не выдержали и пришли к нему: — Ты мудр и желаешь нашим детям только добра. Но зачем ты делаешь им такие подарки? Они стараются, как могут, но игрушки всё равно ломаются, и дети плачут. А ведь игрушки так прекрасны, что не играть с ними невозможно. — Пройдёт совсем немного лет, — улыбнулся старец, — и кто-то подарит им своё сердце. Может быть, это научит их обращаться с таким бесценным даром хоть немного аккуратней?
Толік Показати IP 9 Грудня 2010 14:15
До чого отанній дебільний коментар? Горбатий до стіни?
Зиновій Пипка до Толік Показати IP 9 Грудня 2010 16:32
Думаю, що було задіта чиясь крихка журналістська душа :)
! Показати IP 10 Грудня 2010 20:17
це до того, що наші пихаті савчуки та т.п. далекі до мудрості цього старця.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus