USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Житель Львівщини хотів ошукати волинських митників на 1,5 млн

26 Квітня 2019 12:23
Водій-далекобійник, мешканець Львівщини, намагався ввезти на митну територію України понад 15 тисяч одиниць товару без сплати митних платежів. Його протиправний намір виявили на митному посту Ягодин під час повного огляду вмісту бортового причепа із вивантаженням, перерахунком та розкриттям пакувальних місць.

Про це інформує ГУ ДФС у Волинській області.

Встановлено, що чоловік здійснював через Україну транзитний рейс до Молдови. Відповідно до товаросупровідних документів, він мав доставити до Тирасполя майже 16 тонн вантажу відправника зі Сполучених Штатів Америки. Цей товар включав чохли для телефонів, засоби жіночої гігієни, дитячі ігри, вживані бейсбольні біти і мав би міститися на 51 місці-піддоні.

Натомість, крім заявлених у документах пакувальних місць, у бортовому причепі митники виявили понад 3 тисячі «зайвих» картонних коробок, у яких містилися незадекларовані 13114 чохлів для мобільних телефонів та 1230 упаковок сонцезахисних косметичних рідин в асортименті. Крім того, цінники на бейсбольних битах та їх новенький зовнішній вигляд заперечив відомості про попередній вжиток.



Відтак, «зайвий» та недостовірно задекларований товар тимчасово вилучили на склад митниці як такий, що підлягає конфіскації за рішенням суду. Його вартість – майже 1,5 млн грн.

Крім втрати товару, за ст. 483 Митного Кодексу України, водію за подання недостовірних відомостей про вилучений товар доведеться сплатити штраф у повному розмірі його вартості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ганьба Показати IP 26 Квітня 2019 22:27
Ти ба який хитрозробляний..а вуха з піндосії стирчать,як завжди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus