USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Жителям волинських громад безоплатно роздають насіння від Агентства USAID

14 Квітня 2024 11:32
Жителі волинських сіл безоплатно отримали насіння від Агентства USAID. Роздали його вимушеним переселенцям, сім’ям учасників бойових дій та малозабезпеченим родинам.

Як розповіла Суспільному керівниця центру надання адміністративних послуг у селі Баїв Боратинської громади Наталія Левчук, у січні сповістили селян про можливість отримати насіннєвий матеріал.

Наразі у приміщенні адміністрації роздають насіння моркви, петрушки, цибулі, капусти та кукурудзи.

Серед тих, хто зареєструвався та прийшов отримати безплатне насіння, є Людмила Торбик. У жінки служить чоловік та зять.
«Без них працювати на землі важко. Немає кому робити. Чоловіків позабирали. Біля хати тільки сіємо картоплю, всі овочі сіємо, дітки є, онуки є. Садимо потрошки», – говорить жінка.

Читати ще: Хто з мешканців Луцької громади може безплатно отримати насіння овочів на весняну посівну

Адміністраторка ЦНАПу Наталія Левчук каже: насіння від Агентства USAID отримають 40 сімей Баївського старостату із сіл Городище, Цеперів та Баїв, а в Боратинській громаді посівний матеріал отримали 456 сімей з 24 сіл.
Переселенка з Херсонщини Оксана Картанович майже рік мешкає в Городищі. Цього року жінка вперше оброблятиме город на Волині. Хату, в якій живе, винаймає. Поки чоловік на роботі, а діти у школі, займається господарством. Жінка каже, що у рідному селі Червоний маяк Бериславського району до повномасштабного вторгнення вирощувала фрукти.
«У нас зараз квітнуть дуже гарно рожевим кольором сади персикові. Батьки все життя доглядали виноградники. Були в нас величезні круті бомбезні сади. Зараз, на жаль, там проходять бойові дії. Наш будинок стоїть, але ніхто не знає, що буде завтра», – розповідає жінка.

Читати ще: «Це хороша допомога»: волинські аграрії почали отримувати безплатні міндобрива від USAID

Зі слів начальника управління агропромислового розвитку Юрія Юрченка, таку безоплатну допомогу від іноземців волиняни отримують другий рік поспіль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ооо Показати IP 14 Квітня 2024 13:51
Не ведіться це травлене насіння після нього дуже важкі наслідки
911 Показати IP 14 Квітня 2024 14:09
Для чого????? В Україні,що,насіння свого нема????? За халявою і шарою люди йдуть,потім плакати будуть. Ви знаєте,шо то за насіння?????? Своє переведете,потім все життя залежати будете від них,шоб вам те ГМО давали кожен рік ...
Василь Показати IP 15 Квітня 2024 06:37
Схоже на безкоштовні уколи від неіснуючої хвороби

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus