USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Живу від дзвінка до дзвінка»: волинянка чекає з війни чоловіка, двох синів і брата

1 Червня 2022 22:35
Світлана Федонюк із села Скірче Торчинської громади, що на Волині, не стримує сліз, коли починають говорити про її чоловіків. Ще в перші дні російського вторгнення вони вирушили захищати Україну від загарбників. Вона чекає з війни чоловіка, двох синів та рідного брата.

Про те, як жінці вдається триматися і що допомагає не занепадати духом, йдеться в сюжеті 12 каналу.

«Я нетерпеливо їх чекаю додому живими й здоровими», – каже вона.

Без сліз говорити про війну не може. Адже чекає з поля бою чоловіка Михайла, синів Назара та Івана й рідного брата Володимира. Триматися важко, адже серце болить за кожного. До 24 лютого у війську служив лише молодший син.

«Він зараз захищає. Брат пішов одразу наступного дня. Чоловік – у понеділок після того, як почалася війна. І ще один син пішов 28 лютого. Отак вони всі й захищають неньку Україну», – розповідає Світлана Федонюк.

Усі чоловіки родини Федонюків – патріоти. Жінка каже, її хлопці ламали стереотипи про те, що ніхто не хоче в армію. Служили усі. А коли росія нахабно почала бомбардувати українські міста, не роздумуючи, пішли у військкомат. Ще й мобілізацію не встигли оголосити, як вони були там.

«Старший син пішов у тероборону, але його те не влаштувало, і він перейшов у ЗСУ. Такі патріоти», – зазначає Світлана Федонюк.

З початку повномасштабної війни щодня Світлана живе від дзвінка до дзвінка. Не без істерик, плачу і безсонних ночей за молитвами.

«Один дзвонить зранку, другий – ввечері. Інколи буває, по дві доби не виходять не зв’язок… Взагалі важко», – ділиться жінка.
Найбільшим щастям за останні дні війни був сюрприз від синів. У День матері вони приїхали додому. Каже, це був ковток свіжого повітря. Потому знову щодня на телефоні. Звичайні слова «все добре» або повідомлення із цифрами «4.5.0» – і можна видихнути.

Допомагає жінці триматися її робота. Світлана – сільська староста. У її підпорядкуванні кілька сіл Торчинської громади. Попри війну, каже, треба дбати і про те, щоб село жило, й виконувати те, що запланували. Крім того, активно збирають гуманітарну допомогу.

«Приходиш на роботу – і зразу включаєшся у якісь клопоти», – розповідає вона.

Крім постійних справ, рятує жінку від смутку сім’я. Нині біля неї мама та невістка з маленьким онуком. Дворічний Захар тимчасово виконує обов’язки головного чоловіка у родині і є втіхою для бабусі.

Є у Світлани і невелике домогосподарство, за яким також треба доглядати.

Робота й домашні клопоти допомагають триматися фізично. Моральний дух же тримають добрі новини від її героїв. Та найбільше пані Світлана чекає звістки про те, що її захисники живі та здорові повертаються додому з перемогою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дмитро Показати IP 2 Червня 2022 00:42
Яка сильна жінка
Жінка Показати IP 2 Червня 2022 07:58
Дай Бог щоб ваші всі повернулись живими. Дякуємо ім за наш захист . А вам сили все пережити!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus