USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зі стіни Луцького замку падає цегла, ділянку огородили

29 Березня 2023 12:46
Ділянку біля В’їзної вежі Луцького замку огородили стрічкою. Це зробили, щоб убезпечити туристів від цегли, яка може випадає зі стіни.

Проо це розповів Суспільному керівник Адміністрації історико-культурного заповідника Павло Рудецький.

На стан стіни і уламки поруч почали скаржитися лучани.

Зі слів Павла Рудецького, на стан замку вплинула погода: «Була зима, зараз весна, перепади клімату. Цегла набирає вологу, місцями десь може вистрілювати. Тому що цегла різного формату. Так, цегла руйнується і випадає, але це не є критично».
Щоб туристам буде безпечно перебувати на території замку – працівники історико-культурного заповідника самостійно його утримують. Роблять це за зароблені з екскурсій гроші.
Зі слів Павла Рудецького, торік замок відвідали 40 тисяч людей, а це втричі менше, ніж за аналогічні періоди до початку пандемії коронавірусу і повномасштабної війни в Україні.

Торік заповідник заробив два мільйона гривень з екскурсій.

Як розповів виконувач обов’язків керівника обласного управління культури Валерій Дмитрук, Луцький замок – пам’ятка архітектури та історії національного значення. Тобто перебуває у державній формі власності, фінансується з обласного бюджету.

У 2021 році від Волині профільному Міністерству було запропоновано п’ять об’єктів для внесення їх у програму «Велика реставрація». До програми внесли і Луцький замок, на реставрацію якого тоді передбачили 30 мільйонів гривень. Проте через повномасштабну війну гроші так і не виділили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
читач Показати IP 29 Березня 2023 13:01
Пора віддавати приватним інвесторам в оренду на 20 років, чи що там роблять в таких випадках?)
Ууу Показати IP 29 Березня 2023 15:53
Руйнування стіни розпочалося значно раніше. Звалювати на цьогорічну зиму та весну - недоречно. Принаймі, що найменше років зі пять, спостерігаю що з муром щось не так.
Вітовт Показати IP 29 Березня 2023 16:34
Так-так ! Скільки завгодно років назад, аби лиш не в цю виборчу каденцію !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus