USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Зірка «Аделаїда» запалила сотні вогнів: як лучани не відпускали Бориса Гребенщикова

11 Червня 2021 13:53
10 червня у Луцьку сталася дійсно історична подія. Не тільки для палких прихильників рок-групи «Акваріум», якій наступного року 50, а й для всієї культурної спільноти нашого краю. Адже в часи пандемії та суспільно-політичної напруги музика, як ніколи, об’єднує людей, країни. Особливо це стосується творчості Бориса Гребенщикова – справді, живої легенди пітерського андеграунду.

У Волинському академічному облмуздрамтеатрі імені Тараса Шевченка він дав майже тригодинний концерт. Адже «запалені» глядачі бурхливими оваціями зо 10 хвилин викликали його та колег-музикантів «на біс». І однією піснею вони не обмежилися… Адже глядачі вже не сідали в крісла та стоячи підспівували в унісон із артистом: «Серебро Господа моего…» Сотні ліхтариків запалили лучани того вечора, натхненні світлом Бориса Гребенщикова. Вочевидь, недаремно головний герой фільму Сергія Соловйова «Асса», якого зіграв Сергій Бугаєв, сказав про легендарного БГ так: «Он – Бог. От него сияние исходит».

Незмінний лідер «Акваріуму», як завжди, був небагатослівним між піснями. Тільки час від часу дякував лучанам після їх оплесків. Зокрема й за ті, які вони подарували після декількох нових пісень – для розігріву. Вже згодом найпалкіші прихильники з перших акордів пізнавали такі твори, як «Желтая луна», «Аделаида», «Голубой огонек», «Кострома Mon Amour», «Voulez Vous Coucher Avec Moi», «Второе стеклянное чудо», «Не судьба», «Туман над Янцзы», «Двери травы»…
Окремі глядачки не змогли всидіти на місці під звуки запальної пісні «Стаканы» і танцювали одразу біля сцени. Вони віддали частинку своєї енергії Борису Борисовичу і, водночас, добряче «підзарядилися» від нього.

У сценічному оформленні концертів «Акваріуму», як і в звучанні багатьох творів, відчутний вплив того, що Гребенщиков багато років захоплюється східною філософією. От і за усім дійством у Луцьку «спостерігала» ведична богиня Сарасваті – покровителька науки, мистецтв та музики. Для православних дата концерту співпала зі святом Вознесіння Господнього. Досить знаково, адже Борис Борисович – досить демократичний у питаннях віри. Якось він сказав у цьому сенсі: «У Бога немає релігії».

Світлана ЗОЗУЛЯ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus