USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Зірки легкої атлетики приїхали до Луцька на чемпіонат України, аби кваліфікуватися на Олімпіаду. Фото

18 Червня 2021 19:55
Низка зірок української та світової легкої атлетики приїхали до Луцька на чемпіонат України, аби кваліфікуватися на Олімпіаду в Токіо. Чемпіонат України з легкої атлетики стартував сьогодні і триватиме до 20 червня включно.

Відкриття змагань відбулося 18 червня на стадіоні «Авангард».

Уже не вперше обласний центр Волині приймає такого роду змагання, але цей чемпіонат особливий тим, що на ньому можна кваліфікуватися на літню Олімпіаду в Токіо. Відтак до Луцька приїхали чимало зірок української та європейської легкої атлетки. Особлива увага вболівальників буде прикута до сектору стрибків у довжину, де виступатиме чемпіонка Європи та багаторазова чемпіонка України Марина Бех-Романчук.
Неймовірна конкуренція очікує вболівальників і на секторі стрибків у висоту, де між собою змагатимуться Юлія Левченко, Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко. Також у секторі для метань з’явиться волинянка Ірина Климець, яка вже виконала олімпійський норматив.
У вітальному слові голова Волинської обласної ради Григорій Недопад наголосив, що радий вітати всіх спортсменів на Волині.

«Коли відкривали цей стадіон, від тодішнього міністра молоді та спорту звучала фраза, що стадіон «Авангард» у Луцьку прийматиме найпрестижніші державні змагання та чемпіонати Європи. Ми побачили, що майже за шість років відбулася низка змагань. Ті результати, які тут показували спортсмени, були одними з найкращих. Бажаю спортсменам гарних результатів. Нехай Токіо зустрічає вас з золотими медалями», – побажав Григорій Недопад.
Луцький міський голова Ігор Поліщук відзначив, що для Луцька велика честь, що саме «Авангард» став майданчиком відбору найсильніших легкоатлетів, які представлятимуть Україну на Олімпіаді.

«Я щиро вірю, що спортсмени з нашого міста та всієї України представлятимуть нашу країну в Токіо. Всім спортсменам бажаю перемоги сьогодні та гарних результатів на Олімпіаді. Ми будемо за них вболівати», – пообіцяв Ігор Поліщук.
Долучився до вітань і президент федерації легкої атлетики України Равіль Сафіуллін:«Вчергове чемпіонат України проводиться на цьому стадіоні. Хотів би подякувати голові Волинської облради, міському голові Ігорю Поліщуку та всім тим, хто зробив все, щоб ці змагання відбулися. У змаганнях прийматимуть участь 500 українських спортсменів та один спортсмен з Білорусі. Це останній крок перед Олімпіадою, яка стартує через місяць у Токіо. У цих змаганнях братимуть участь наші найкращі спортсмени, тому бажаю їм продемонструвати найкращі якості».
Після вітальних слів відбулося офіційне відкриття змагань, а на «Авангарді» продовжилася вечірня сесії першого дня.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus