USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЗМІ: США ліквідували двох ватажків ІДІЛ

7 Жовтня 2022 11:15
США вбили двох високопоставлених бойовиків терористичної організації «Ісламська держава».

Джерела – представники оборонного відомства – у CNN, пише Українська правда.

США завдали авіаудару на півночі Сирії.

Унаслідок удару було вбито Абу Ала, одного з п’яти провідних лідерів ІДІЛ і заступника лідера ІДІЛ у Сирії, та Абу Муад аль-Кахтані – посадовця ІДІЛ, відповідального за роботу з полоненими.

Зазначається, що під час цієї американської операції ніхто з американських військовослужбовців не постраждав і не загинув, а американське обладнання не було пошкоджено або втрачено внаслідок удару. За первинною оцінкою, ніхто з цивільних осіб не був убитий або поранений.

Авіаудару передував окремий рейд на північному сході Сирії, унаслідок якого в середу було знищено посадовця ІДІЛ Раккана Вахіда аль-Шаммрі. Він відомий тим, що сприяв контрабанді зброї та бійців для підтримки операцій ІДІЛ.

Як повідомлялося, у липні 2022 року унаслідок авіаудару Штатів біля міста Джандарис в Сирії було ліквідовано очільника терористичної організації «Ісламська держава» в Сирії" Махера аль-Агаля.

Нагадаємо, після розгрому основних сил у Сирії у 2017 році ІДІЛ намагається відновити свій вплив, користуючись «партизанськими» методами. З кінця минулого року ІДІЛ наростила активність, намагаючись посилити свій вплив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus