USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Знайшли роботу і житло в університеті: подружжя освітян про переїзд з Харкова до Луцька

22 Листопада 2023 08:11
Через постійні обстріли та руйнування будинку Микола Рябчиков з дружиною Ольгою вимушені були покинути рідний Харків у перший тиждень повномасштабного вторгнення.

Чоловік працював в Українській інженерній академії, дружина – в Харківському ліцеї. У Луцьку родина нещодавно переїхала у нове житло, яке надали Миколі Рябчикову з дружиною у Луцькому національному технічному університеті, передає Суспільне.

Чоловікові запропонували роботу викладача на кафедрі технологій легкої промисловості, тому погодився переїхати на Волинь з дружиною.

Читати ще: Капітально відремонтований гуртожиток для ВПО у Луцьку вже прийняв перших мешканців

«В першу ніч перед нашим будинком був артилерійський бій, російську атаку відбивали курсанти військових училищ з Харкова. Район «П’ятихатки», де ми жили, розташований найближче до Росії – за 30 кілометрів», – розповів Микола Рябчиков.
Виїжджати з міста на власному автомобілі через постійні обстріли було небезпечно, тому родина покинула місто на евакуаційному потязі.

«Нам вдалося сісти на електричку до Тернополя, де місць у вагонах вже не було, тому сиділи в тамбурі, – каже Микола Рябчиков. – З речей у рюкзак ми поклали лише документи, комп’ютер і спальні мішки. І ці спальні мішки нас врятували від холоду», – пригадує Ольга.
«Ми виїжджали у темряві, під вибухи бомб на вокзалі, – ділиться спогадами дружина Миколи Рябчикова. – І це було дійсно страшно».
До життя у Луцьку родина з Харкова уже призвичаїлася, знайшла тут друзів. Але душа, каже жінка, все одно болить за рідним містом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus