USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зняли музичний фільм з піснями на вірші Лесі Українки

13 Серпня 2011 10:05
У Луцьку презентували музичний відеофільм «Веснянки з Колодяжного», створений за піснями Тетяни Ціхоцької, написаними нею на поезію Лесі Українки.

Як розповіла співачка і композитор Тетяна Ціхоцька, робота над фільмом тривала протягом травня-липня 2011 року.

Зйомки відбувалися в садибі родини Косачів у селі Колодязне, а також у Музеї історії сільського господарства Волині в селі Рокині.

Деякі композиції навіть були виконані на відреставрованому фортепіано, на якому свого часу грала Леся Українка.
Окрім Ціхоцької, у фільмі знімалися вихованці дитячого ансамблю сопілкарів «Ківерцівські Дударі», інструментального ансамблю «Ретро», дитячого ансамблю «Ластівка» Луцької музичної школи №1, а також учениця цього ж навчального закладу Дарина Зубчук.

До фільму увійшли пісенні твори на вірші Лесі Українки зі збірки «На крилах пісень», а також веснянки, які поетеса записала на Волині.
Поштовхом до створення такого проекту стала перша записана співачкою композиція «Ноктюрн», яка увійшла в проект «Волинський Великдень», - каже Ціхоцька.
«Є домовленість, що екскурсії в музеї-садибі в Колодяжному відбуватимуться під записані пісні… Є й нові твори на вірші Лесі Українки. Вони увійдуть у видання нотного альбому пісень, створених на вибрані вірші поетеси. Презентація планується у кінці вересня в Колодяжному», - повідомила Ціхоцька.

Директор музею в селі Рокині Олександр Середюк, як «особа, що займається енергетичними практиками» на презентації фільму сказав, що енергетика, яку навіює цей фільм є лікувальною.

Прем’єра музичної стрічки для широкої аудиторії відбудеться 15 серпня о 19:00 в ефірі Волинського телебачення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
возмущон Показати IP 14 Серпня 2011 13:03
писакам з волинських новин. ви хоч би словом згадали тих, хто знімав і монтував цю справді цікаву річ. якщо волинське телебачення для вас ніщо, то хоч прізвища фетисова валерія, наталі лугової, анжели шабали назвіть. без них цього фільму не відбулося б.
ПРОХОЖИЙ до возмущон Показати IP 15 Серпня 2011 08:47
ОБУРЕНОМУ "хоч прізвища фетисова валерія, наталі лугової, анжели шабали" пишіть з великої літери.Возмущонний грамотей - це щось.
Ще більше возмущон Показати IP 14 Серпня 2011 17:48
В американських фільмах навіть водіїв згадують, вже не кажу про гримерів, сценаристів...До речі - а каскадери були?
SPIKER Показати IP 14 Серпня 2011 20:31
респект їм і уважуха....
дімон Показати IP 19 Серпня 2011 00:52
Та не нервуйтесь - на презентації загадали усіх, і хто був - це підтвердить. Зайдіть на на сайт Ціхоцької і все в деталях прочитайте про авторів. "Волинські новини" - одні з небагатьох хто прийшли.Їм подяка. а каскадери - всі, хто в наших умовах за таке береться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus