USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Зробив матері «інвалідність», щоб виїхати за кордон: на Волині судили менеджера з Києва

13 Січня 2024 16:03
На Волині спіймали уродженця Донецька, який хотів виїхати за кордон, підробивши документи своєї матері. За це Володимир-Волинський міський суд оштрафував його майже на понад 9 тисяч гривень.

Як стало відомо з вироку суду, у листопаді 2023 року менеджер київської фірми Ярослав М. через інтернет завантажив зображення пенсійного посвідчення, на якому був відтиск печатки «Пенсійний Фонд України». За допомогою графічного редактора він вніс туди анкетні дані своєї матері та її фотографію. Після цього роздрукував посвідчення на кольоровому принтері, а на зворотній стороні роздрукував завантажені зображення штампу та гербової печатки приватного нотаріуса.

Читати ще: Навчається у Польщі: на Волині судили студента, який хотів виїхати за кордон, купивши «інвалідність»

Крім того, він завантажив зображення довідки про перебування на консульському обліку, на якій було зображення відтиску печатки «Посольство України у Сполученому Королівстві Великобританії та Північної Ірландії». Туди також за допомогою графічного редактора вніс анкетні дані своєї матері.

Затримали Ярослава М. із підробками 12 листопада у пункті пропуску «Устилуг».

Прокурор, мотивуючи тим, що обвинувачений визнав свою вину, не оспорює встановлені в результаті досудового розслідування обставини і згоден на розгляд обвинувального акта за його відсутності, просив розглядати обвинувачення у спрощеному порядку, тобто без проведення судового засідання.

Читати ще: Купив документи за $5000: учень ПТУ намагався через «Устилуг» втекти за кордон

Тож суд визнав чоловіка винним у підробці документів та їхньому використанні і оштрафував на 9350 гривень.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus