USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зруйновані будинки, тисячі евакуйованих та 13 загиблих: моторошні наслідки виверження вулкана в Індонезії

5 Грудня 2021 09:25
Внаслідок виверження вулкану Семеру на острові Ява в Індонезії загинуло 13 людей.

Про це інформує ТСН з посиланням на AFP.

Зазначається, що щонайменше 11 сіл району Лумаджанг, що в провінції Східна Ява, покриті вулканічним попелом. Місцеві повідомляють про зруйновані будинки, загиблу худобу та тисячі евакуйованих людей.

«Наразі кількість загиблих становить 13 людей », – розповів речник індонезійського Національного агентства із запобігання стихійним лихам (BNPB) Абдул Мухарі.

Він також зазначив, що вночі надзвичайники врятували десятьох людей, які опинилися у пастці на околиці Лумаджанга. Водночас внаслідок раптового вивердження вулкана постраждали щонайменше 57 людей, 41 з них госпіталізували з опіковими травмами.

Тим часом до тимчасових притулків, до яких евакуювали жителів постраждалого району, відправили допомогу, зокрема продукти харчування, брезент, маски для обличчя та мішки для трупів.

Очільник постраждалого району Торікул Хак зауважив, що «товсті стовпи попелу» накрили декілька сіл. Окрім того, після дощів сміття та лава утворили густий бруд, який зруйнував головний міст, що сполучає Лумаджанг та сусідній район Маланг, та пошкодив декілька будинків.
Як розповів керівник центру геологічної розвідки Еко Буді Лелоно, щонайменше двічі в суботу «потоки пекучого газу і лави долали до 800 метрів відстані до найближчої річки». У зв’язку з інцидентом жителів закликали триматися на відстані п’яти кілометрів від гирла кратера.

На відеозаписах, опублікованих у соціальних мережах, видно, як місцеві жителі тікають від величезної хмари диму. На кадрах чути крики людей, які намагаються врятуватися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Климкин Показати IP 5 Грудня 2021 13:58
Это Путин виноват

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus