USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

ЗСУ готові до будь-якого сценарію ймовірного вторгнення білорусів, – Президент

24 Березня 2022 14:16
Президент України Володимир Зеленський заявив, що наша держава готова до будь-якого розвитку подій з боку Білорусі.

Про це він сказав в інтерв’ю італійській газеті La Repubblica, пише ТСН.

"Збройні сили України готові до будь-якого сценарію. Це не питання віри, прогнозів тощо. Це питання ймовірної загрози і нашої готовності до неї", – наголосив Зеленський.

За його словами, Білорусь ще з перших днів повномасштабного вторгнення стала базою для російської армії – танків, БТРів, літаків. Проте є інформація, що чисельні білоруські військові масово відмовляються від перспективи воювати в Україні.

"Вони розуміють, що загинуть тут. Чи розуміє це в повній мірі керівництво Білорусі, чи не перетне воно ту межу, яка зветься державний кордон – час покаже", – резюмував Зеленський.

Крім того, український Президент наголосив: хоч росіяни і захопили деякі українські території, їм все одно нічого не належить, адже українці чинять опір і не бояться виходити на протести в окупованих містах та селах.

"В руках Росії немає нічого українського. Так, вони захопили деякі території, окупували наші українські населені пункти, як справжні ядерні терористи захопили Запорізьку і Чорнобильску АЕС, щоб шантажувати світ, але все це їм не належить, бо українці чинять опір. Армія, прості українці, влада в Києві і на місцях, всі згуртувалися і чинять шалений спротив, стримуючи цю найжорстокішу з часів Другої світової війни агресію", – заявив Зеленський.

Він підкреслив, що, попри всі ризики, люди все одно виходять на протести в окупованих містах.

"Люди під кулями зривають російські прапори і протистоять окупації. Це відбувається на нашому сході і півдні, під Києвом, Мелітополь, Маріуполь, Херсон, Волноваха, Попасна, Ірпінь, Макарів, Буча, Чернігів… Всюди українці демонструють вражаючу силу духу, яка протистоїть силі зброї, ракетним і авіаударам, постійним бомбардуванням тощо", – наголосив Президент.

Володимир Зеленський також зазначив: він вірить, що увесь цивілізований світ зрештою об'єднається з Україною, і разом ми зупинимо цю війну. Він підкреслив, що зараз війна не тільки в Україні, нині триває війна в Європі. Україна наразі – це форпост цієї війни, який стримує агресора.

"Але Путін не зупиниться на цьому і піде далі, це треба розуміти всім європейцям, всім лідерам Європи і світу. Безкарність злочинної діяльності породжує ілюзію того, що хтось може змінити світовий порядок. Ми всі добре знаємо історію і пам’ятаємо Другу світову війну, і з чого вона починалася", – резюмував Президент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus