USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Зустріч високовольтної поезії з качовою музикою: під Луцьком відгримів фінальний день ювілейного «Бандерштату»

9 Серпня 2021 13:53
Під Луцьком відгримів 15-й ювілейний «Бандерштат-2021». Третій, фінальний фестивальний день, завершився у ніч на 9 серпня.

Музично-патріотичне дійство відбулося на лузі у селі Рованці – через Стир від центрального парку Луцька.

Традиційно заходи фінального дня «Бандерштату» стартували з виступів на гутірково-літературній сцені. Зокрема, 8 серпня гості фесту мали нагоду поспілкуватися на актуальні теми із керівницею медіапроекту «Поєднані» Каріною Дорошенко, поетом, письменником та музикантом Сергієм Жаданом, тік-токером Андрієм Шимановським, фітнес-тренером Віктором Мандзяком, режисеркою Христиною Сиволап, арт-директором «Бандерштату», фронтменом гурту «Фіолет» Сергієм «Колосом» Мартинюком, а також львівським міським головою Андрієм Садовим та фронтвумен тріо «Мар’яничі» Мар’яною Савкою.

Музичну сцену фінального дня відкрили «панк-тролі» із нововолинського гурту «Цвях».
Увага, відеоряд містить ненормативну лексику!
Опісля вечірню сцену запалювали «музиканти-позитивчики» із луцького гурту ФлайzZzа. Варто зауважити, що під час виступу музиканти презентували свій новий трек «Магніт».
«Красуньки, готуйте свої сіднички, тому що далі лунатиме еротична пісня під назвою «Мати казали», - загравав зі сцени фронтмен гурту Андрій Тимчук.

Далі естафету передали рокабілі та ска-панк формації зі столиці Mad Heads.
«Mad Heads – це фактично корифеї українського ска-року та рокабілі. В своїй дискографії, повірте, мають дуже різні етапи та стилі. Вони все проходили за свій період становлення, але слухати і любити їх можуть всі – від дорослих до малих», - розповів про музикантів зі сцени незмінний ведучий М’яч Дрелбол.

А його напарниця по сцені Вікторія Жуковська зазначила, що ці рокери можуть бути і виваженими, і романтичними, а за потреби – то й панковими та бешкетними.

«Цей гурт – однолітки України. Але найбільше концертів вони мали саме в Луцьку. Проте досі жодного разу не виступали на «Бандерштаті», - підкреслила ведуча.
Опісля головну сцену фестивалю підкорював ексфронтмен гурту «Димна Суміш» Саша Чемеров.
Він зазначив, що як сольний артист виступає втретє.
До слова, ще 7 серпня, у другий день фествалю, музикант потішив публіку, виконавши спільно із вокалістом «Бумбоксу» Андрієм Хливнюком пісні «Тримай мене» та «Любила».
І якою ж несподіванкою для гостей фесту став ще один вихід на сцену Хливнюка задля дуету з Чемеровим. Як-не-як, але насолодитися голосом улюбленого для багатьох музиканта ще раз, у фінальний день, напевне, не сподівався ніхто.
Наступними «розривали» фестиваль рокери з Харкова «Жадан і собаки». Пил, слем та дикі танці: важко описати той весь драйв, що відбувався під сценою, коли музиканти грали «Бухло», «Чотири роки без Кобзона» тощо.

Увага, відеоряд містить ненормативну лексику!
«Ще вчора цих музикантів спокійно собі можна було ловити територією фестивалю, бо вони почувають себе як вдома. Приїхали, потусили, поспілкувалися, трішечки почитали вірші, і це є нормально. Вони відпочивають на рівні з тими, хто платить за квитки», - зазначив зі сцени М’яч Дредбол.

«Ми сьогодні згадували перший виступ «Жадана і собак» на «Бандерштаті», коли вони їхали із Харкова прямо до Луцька, щоб виступити лише 20 хвилин. І саме з того моменту вони стали незмінною традицією фестивалю. Що буває, коли високовольтна поезія зустрічається з качовою музикою? Коли слова гострі, а децибели гучні, коли і поскакати, і подумати? Вони відриваються на сцені самі й змушують це робити тих, хто знаходиться під сценою», - наголосила ведуча Вікторія Жуковська.
У дещо новому амплуа виступив ексфронтмен гурту «Тартак», незмінний гість фестивалю, невгамовний і непосидючий Олександр Положинський.
Ведучий М’яч Дредбол пригадав, як півтора року тому в багатьох шанувальників музиканта у прямому сенсі слова «відвисли щелепи», коли улюблений артист оголосив про припинення своїх двох розривних проектів, а пізніше – й третього.

«Але сьогодні, щоб закрити всі гештальти, ви почуєте трошки «Тартаку», трошки «Був’є» і ще трошки «Олів’є», - голосив ведучий.
Під час виступу Сашко Положинський попросив бандерштатівців допомогти йому передати вітання із 30-ю річницею Незалежності України бійцям, які несуть службу в Маріуполі.

Окрім того, музикант приємно здивував шанувальників, виступивши спільно з військовим оркестром Луцького прикордонного загону.

Насамкінець головну сцену взялися підкорювати романтики з українського року-гурту «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ». Фронтмет музичної формації Сергій Танчинець вміло тримав діалог з публікою.

«Найголовніше в цьому житті – знайти свою людину. Мені хочеться побажати вам, що ви цінували один одного, любили, а найголовніше - чули», - побажав бандерштатівцям вокаліст.
Фінальним акордом ювілейного фестивалю став виступ дівочого фрік-кабаре «Dakh Daughters». Останньою вони виконали композицію «То моє море» і попросили бандерштатівців заселфитися разом з ними.

«Але й то буде знаменито», - сказала фронтвумен гурту, і зі словами «Слава Україні» дівчата залишили сцену.

Вікторія СЕМЕНЮК

Фото Олександра ЗЕЛІНСЬКОГО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 9 Серпня 2021 13:58
ура, шабаш — все!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus