USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Зведення школи в Осівцях: строки будівництва – під зривом?

26 Серпня 2017 17:17
Будівельники, які зводять нову школу в селі Осівці Камінь-Каширського району, розповідають, що темпи робіт довелося знизити, мовляв, затримки із фінансуванням не дають можливості працювати на всю потужність. Зі слів місцевих мешканців нова школа в Осівцях вкрай необхідна, адже теперішня - у жахливому стані й не може вміщувати всіх учнів.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся місцевий мешканець села Осівці, який працює в будівельній бригаді. Він розповідає, що поступлення грошей відбувається неналежно, через що до зими можуть не встигнути накрити дах, відповідно, й продовжувати внутрішні роботи. А це, своєю чергою, може відетермінувати здачу об’єкту.

Нагадаємо, що торік осівчани звернулися зі своєю проблемою до голови облради Ігоря Палиці, й на сесії, з ініціативи фракції політичної партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП», на зведення нової школи виділили перший мільйон із вільних залишків обласного бюджету.

Кошти з місцевих бюджетів вже використали, й будівництво продовжується за рахунок субвенції з держбюджету.

Ситуацію коментує начальник управління освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації Людмила Плахотна.

«Ця школа будується за рахунок коштів із держбюджету та співфінансування з місцевого бюджету. Цей об’єкт має бути завершеним до 2018-го року. По плану, державних коштів заплановано 15 мільйонів гривень і до 2 мільйонів з місцевих. Вже профінансовано 3 мільйони гривень і ще на два мільйони гривень здали актів виконаних робіт, тому до кінця цього місяця гроші надійдуть. Далі по акту здачі виконаних робі – відбуватиметься й проплата. Попереднього плану виконання робіт будівельники дотримуються, тому хвилювання марні», - запевняє Людмила Плахотна.

Одна із ініціаторів будівництва школи в Осівцях, багатодітна мама, депутат сільради Галина Михалик розповідає, що через поганий нинішній стан школи в дітей починаються з'явлатися проблеми зі здоров’ям.

«Дуже велика наповненість у неналежно пристосованих до навчання класах, у дітей розвивається сколіоз через тісні парти, дошка близько до дітей, що негативно впливає на зір. В класах холод, бо старе пічне опалення не може дати необхідного комфорту для дітей. Відтак, у 2013-му році ми змушені були не пустити дітей до школи, аби привернути увагу влади, й тоді розпочали будівництво, капсулу закладав сам екс-губернатор Борис Клімчук. Проблема дуже гостра через відсутність школи, бо діти зараз навчаються у старих «куркульських» хатинах, де ще вчилися діди-прадіди. Більше того, на них усіх аварійні дахи, й ми переживаємо, щоб не сталася біда та не завалило наших дітей. Так, у нас є 4 корпуси, які розкидані по селі. А дітей шкільного віку в нас 256. Тому, якщо до 2018-го школу не здадуть, можливо, ми повторимо протест», - пояснює жінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Катя Показати IP 2 Вересня 2017 00:53
Ой,і у нас в школі (№17)такі парти. А дирекція вважає що це нормально ,і не шкідливо для дитячого здоров"я.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus