USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Звільнені з полону почали отримувати обіцяні 100 тисяч, – МінТОТ

13 Червня 2018 15:14
Звільнені з полону ОРДЛО українці минулого тижня почали отримувати обіцяні урядом 100 тисяч гривень.

Про це повідомила начальниця управління з питань переселенців та гуманітарного співробітництва Міністерство з питань тимчасово окупованих територій (МінТОТ) Ірина Калупаха, повідомляє Радіо Свобода.

За її словами, гроші звільненим з полону вже почали виплачувати Донецькій і Львівській областях.

«Тут не буде, що всі отримають допомогу в один день. Звільнені з полону зверталися в різний час, на місяць раніше, на місяць пізніше. Виплачувати вже почали, це питання часу. І це не півроку, а місяць максимум », — запевнила Ірина Калупаха.

Як відомо, 27 грудня 2017 року з окупованої частини Донбасу було звільнено 74 незаконно утримуваних українців, серед яких - двоє бійців з Волині, Володимир Гізун та Артем Віндюк (на фото). В ОРДЛО українська сторона передала 233 людини. Це був найбільший обмін утримуваних осіб між сторонами з 2015 року.

Наприкінці січня 2018 року ЗМІ повідомляли, що за місяць по звільненню з полону бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР" люди все ще не відновили свої документи та не отримали компенсації від України.

31 січня Кабмін передбачив, що звільнені з ОРДЛО заручники отримають 100 тисяч гривень одноразової допомоги.

21 травня 2018 року Донецька обласна державна адміністрація повністю виплатила матеріальну допомогу у розмірі 50 тисяч 14 жителям Донеччини, звільнених з полону 27 грудня 2017-го. Такі виплати були здійснені з ініціативи Донецької облради для тих, хто повернувся жити на територію області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus