USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Звільнення з полону захисників «Азовсталі»: перша реакція родичів

22 Вересня 2022 15:45
22 вересня Україна повернула з полону російських окупантів 215 захисників, з яких 108 – бійці Азову. Журналісти поспілкувались із родичами захисників «Азовсталі» одразу після того, як стало відомо про їхнє звільнення.

Якою була реакція родичів, повідомляє Главком з посиланням на Голос Америки.

У ці дні дружини Дениса «Редіса» Прокопенка, Арсенія Федосюка та мати Іллі Самойленка перебувають в США з адвокаційною місією.

«Емоції переповнюють. По голосу – наче все добре. Але я побачила, який він має вигляд зараз на брифінгу. Я рада, що він живий, але те, який він зараз має вигляд... Я просто боюся уявити, що з ним там робили», – сказала Катерина Прокопенко, додавши, що готова летіти до чоловіка хоч сьогодні, першим же рейсом.

«Відчуття дивовижні – не передати, не описати. Мабуть, у мене були приблизно такі ж відчуття, коли Ілля вперше зателефонував після поранення. Тоді він витягнув з себе трубку, яку йому вставили для дихання і говорив зі мною трохи не своїм голосом. А я не могла повірити, що це він. А потім раділа, плакала і сміялася, точно так же, як сьогодні», – розповіла Алла Самойленко.

Жінка зазначила, що син зателефонував їй з чужого номеру і коротко сказав, що з ним усе добре і він уже в Україні.

Читати ще: Із російського полону додому повертається азовець Володимир Лучко з Ківерцівщини

«Але почуття змішані, тому що дуже багато наших там ще залишилося. Чи будуть у нас такі козирі для того, щоб їх міняти надалі? Ще багато наших залишається у полоні, і за них треба продовжувати боротися», – зазначила Алла Самойленко.

Арсенія Федосюка не було серед звільнених із полону, його дружина Юлія закликає продовжувати боротьбу за звільнення усіх українських полонених.

«Ми розуміємо, що їх мучать там, допитують з насиллям. Про це говорять хлопці, які повернулися. Тому і цей день, окрім радості, хотілося б говорити про те, що ми маємо далі продовжувати боротися за тих, хто залишився. Ми не знаємо, де вони знаходяться, я не знаю, де мій чоловік, зв’язку з ним немає. Наша ціль залишається недосягнутою», – сказала Юлія Федосюк.
Мати парамедикині Каті, відомої як Пташка з «Азовсталі», прокоментувала повернення дівчини з російського полону, повідомляє Суспільне.

«Дякую, що всі підтримували, що молилися, чекали зі мною разом. Добре, що вона потрапила до важливих під час обміну. Нам довелося трішки менше чекати, бо ще там багато залишилося. Я вже говорила з донькою. Вона так, як після полону, вона весела, бадьора, вона духом не падає. Ще не має інформації про зустріч», – каже Світлана.

Дівчина з травня перебувала в російському полоні.

Читати ще: З’явився перший запис із Пташкою з «Азовсталі», яка перебуває у російському полоні

Опублікували також розмову Каті Поліщук, визволеної з полону, з матір’ю.
Як пише Шумськ.Інфо, пізно увечері на телефоні Світлани Поліщук, мами Каті «Пташки», яка, після Маріуполя, перебувала у російському полоні разом з іншими захисниками із «Азовсталі», висвітився невідомий номер. Подумала, що це, напевно, знову хтось із журналістів. Бо після відео російських спецслужб про Катю у полоні, яке останніми днями поширювали, до неї було дуже багато дзвінків. Але чому так пізно? Подивилася на номер – київстарівський. І відповіла.

– Бонжурно, синьйорито! – почула у слухавці.

– Доброго вечора, – відповіла Світлана Поліщук.

– Ну, і хто до тебе ще так може вітатися? – почула такий рідний голос своєї відважної донечки. – Тільки не хвилюватися. Ти номер бачила?

– Так, київстарівський, – відповіла мама Пташки.

– Ну, і який висновок ти можеш зробити? – запитала донечка.

Тоді Світлана Поліщук зрозуміла – її доньку звільнено з російського полону, і Катя вже на українській землі.

Серед звільнених – захисник «Азовсталі» Дмитро Козацький із позивним Орест. Нагадаємо, завдяки фотографіям захисників «Азовсталі», які зробив Дмитро і які розлетілися українськими та світовими ЗМІ, люди дізналися, що відбувається в бомбосховищах заводу, який щодня бомбардують росіяни.

Нині Дмитро Козацький в обіймах мами та сестри.
Читати ще: З полону обміняли захисників «Азовсталі»: серед них «Пташка» і глава поліції Маріуполя

Також з російського полону звільнили командира загону «Ведмеді» Олександра Кравцова. Зустріч із дружиною Мариною опублікували у ЗМІ.
Нагадаємо, вчора, 21 вересня Україна повернула з російського полону 215, з яких – 108 азовці. Водночас частина звільнених військових зараз в Анкарі, Туреччина. Також звільнили 10 іноземців, які воювали на боці ЗСУ, серед яких громадяни США, Британії, Марокко, Швеції, Хорватії – вони повертаються за посередництва Саудівської Аравії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus