USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Зима справді буде важка»: на Волині закликають встановлювати твердопаливні котли й готувати запаси дров

4 Червня 2022 08:00
Наповнення бюджету, робота із внутрішньо переміщеними особами, співпраця із громадами інших областей та план відновлення України – ці та інші питання тергромад в умовах війни обговорили 3 червня на засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Волиньради.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Чи не найболючіша проблема для голів громад – брак пального, бо спричиняє перебої у роботі аграрного сектору, громадського транспорту та загалом транспортної логістики. Голова Волиньради Григорій Недопад радить колегам подбати про накопичення резервів.

«Ситуація складна, але ми тримаємо її на контролі. Працюємо по цій проблематиці з головами районних рад. Очільникам громад треба сформувати першочергову потребу у паливі, з огляду на особливості своїх територій», – зазначив він.

Читати ще: Не вистачає на зарплати, енергоносії та стипендії: на Волині скорочують фінансування обласних комунальних установ

Підвищення цін на енергоносії – ще одна тривожна ситуація, що нині турбує очільників громад в умовах обмеженого бюджетного ресурсу. Зазначають, у чинних договорах значно нижча ціна газу, аніж та, яку зараз пропонує НАК «Нафтогаз».

«Уже сьогодні можна прогнозувати, що зима справді буде важка, а тому, за можливості, до початку опалювального сезону слід додатково встановлювати твердопаливні котельні там, де це можливо, і готувати стратегічні запаси дров та торфобрикету», – зауважив Григорій Недопад.
За підсумками обговорення очільники громад також підтримали пропозицію звернутися до центральних органів влади з проханням внести зміни до урядової постанови щодо казначейського обслуговування та руху державних коштів, розширивши тим самим можливості для оплати робіт з підготовки до опалювального сезону, в тому числі й утримання доріг.

Окрім того, голова обласної ради закликав колег провести на своїх територіях інвентаризацію корисних копалин, аби в майбутньому область могла долучатися до відбудови українських міст.

«Хотілося б, щоб наш регіон розглядався не лише як сировинна база, а й у перспективі став майданчиком для розміщення заводів та підприємств з виробництва різного роду будівельних сумішей», – зауважив Григорій Недопад.

Також очільники громад пропонують у рамках плану відновлення України розглянути можливість забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які вже ухвалили рішення залишитися на Волині, звісно, після відбудови зруйнованих війною територій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
ВІРУС Показати IP 4 Червня 2022 08:36
МОЖЕ квартири на автономну ДОЗВОЛИТИ.?
Га? до ВІРУС Показати IP 4 Червня 2022 11:27
Щоб ти допоміг мені злетіти в небо?
Алілуя до Га? Показати IP 4 Червня 2022 11:40
На небі краще ніж на грішній землі!
Василь до ВІРУС Показати IP 6 Червня 2022 19:30
Щоб дозволити поквартирне опалення в багатоповерхівках-то потрібно вивчити досвід переходу деяких міст на дане опалення.А для цього потрібно не слова чиновників типу аяй-охохо,а реальна робота фахівців -проектантантів.Дана ситуація вже не один раз описувалась у ВН і ніяких роз"яснень ,ні рішень не було прийнято ні в міськраді.ні в облраді.Звичайна болтологія чиновників .особливо в виборчий період.А з газом буде те саме.що із бензином і соляркою.Скраплений газ із США або з Катару однозначно підніме ціну газу і в Україні.А що росія використає газ як зброю-то це відомо було з 2008року,згадайте шантажі росії.
Анонім Показати IP 4 Червня 2022 10:59
Колись керівників закладів дуже нагнали за те, що ще не встановили газові котли.
Юра Рабон Показати IP 4 Червня 2022 12:27
Автономне опалення давно пора дозволити!
волиняка Показати IP 4 Червня 2022 12:50
Я думаю, що держслужбовці різних рівнів нехай краще встановлять собі мінімальні зарплати. А на економію коштів можна комунальним закладам і протриматися на газопаленні весь опалювальний сезон. а то вони закликають і рекомендують. Краще собі ставки познімайте!!!
ОДІН. Показати IP 4 Червня 2022 12:59
У новобудовах у всіх автономну і ніхто не летить на небо.....
Дєд до ОДІН. Показати IP 5 Червня 2022 00:53
Ті хто там живе в основній масі адекватні якщо мають змогу купити новобудову, а в тебе сусід алкаш бумкне на раз.
Василь Показати IP 4 Червня 2022 16:54
Для поквартирного опалення потрібні димоходи.а в старих будинках є тільки вентканали.Тому встановлення котлів з виходом під вікна заборонено.Централізоване опалення досить ефективне.на що вказує використання в Європі.Але тут потрібна клепка в голові.І необхідний перепад тиску для норм. циркуляції теплоносія,а не 0,2атм. проти необх. 1,5атм.Широко розрекламоване встановлення залежних ІТП привело до маштабних порушень циркуляції в сусідніх будинках.Дане рішення прийнято невідомо ким і не погоджено з власником проектів на будинки НДІ Діпромісто.І самі власники квартир зробили повний безлад при заміні радіаторів,горища не утеплені,по глухих стінах відсутні радіатори.Міськрада зі своїм департаментом ЖКГ провалила роботу по приведенню будинків в норм. тех. стан.Окремі ділки заробляють на цих залежних ІТП,особливо на утепленні будинків за рахунок бюджетних коштів.Повний безлад.
Вася до Василь Показати IP 4 Червня 2022 23:22
Парапетний котел - одна кругла дірка у стіні - і погнав грітись
Василь до Вася Показати IP 5 Червня 2022 09:43
Щоб зробити дірку в стіні-то потрібно закрити в голові!!!!Димові гази від парапетного котла начебто піднімаються вгору від нижніх поверхів до верхніх.І можуть заходити в кватирки !!! Ось чому заборонили використання парапетних котлів.Ще і завдяки багатьом вибухам!! Потрібно довести до норм. тех. стану централізоване опалення.Відмовитись,як всі міста від гігантизму та перейти на квартальні котельні і привести будинки в норм. тех. стан.Але це приведе до різкого зменшення споживання газу,що вкрай невигідно деяким особам.Особливо котельні на Карбишева 2.
Василь Показати IP 4 Червня 2022 17:40
Ще в 16р Г,В, Недопад був попереджений про майбутні проблеми з газом,також була попереджена вся депутатська комісія на чолі з Козюрою.навіть була створена робоча група по даних проблемах,роботу якої тихенько прикрили деякі ділки,які гріли руки на теплі.Дані проблеми постійно озвучували голови ОСББ.Але міськрада разом з департаментом не реагувала.ДКП Луцьктепло не має відношення до будинків,але зобов"язаний подавати теплоносій згідно проектного темп. графіка і дотримуватись перепаду тиску в 1,5атм.-але цього не робить.Внаслідок влада зробила хаос в подачі теплоносія,в роботі залежних ІТП,що привело до справедливих зауважень на роботу міськради.
Район Показати IP 5 Червня 2022 07:53
Ви пустіть людей на роботу,тоді буде за що ставити це все.А то надумали тримати півроку і не знати скільки ще триматимете,тут ше місяць і їсти не буде за що купляти не то що котли і дрова заготовляти.Хіба що якщо візьмете і поставите мені це усе за листки з дерев....
До район Показати IP 5 Червня 2022 11:01
Сто процентів!!! Не знаю який ди*іл тобі поставив мінус один! Ще почекайте до зими шо буде тут робитися ! Роботи нема за кордон не випускають, і вони говорять запасайтеся дровами ! Ці ж сукі просто насміхаються над людьми кажуть дровами запасатися в квартирі!!! Дивіться ще трохі і скоро попиз*уєте ви на Донбас а ми прості люди ззаді з автоматами
Козак до До район Показати IP 5 Червня 2022 23:24
Хто тобі автомат дасть....бурчиш не час піз*діти.....краще б військомат йшов би....за 30 років ніхуя для цеїє країни не зробив і дзявкаєш що тобі хто щось винен....будеш гнати....на Донбас....спочатку з Донбаса вижени виродків..Гінерал диванних військ
Василь Показати IP 5 Червня 2022 13:21
Потрібно просто уважно читати-"там,де це можливо!!!"Мається на увазі невеличкі котельні,до яких можлива доставка дров чи вугілля.Це ще раз доводить провал в підготовці помешкань до роботи в зимовий час.Ніхто цим не займається-ні проектанти,ні департамент ЖКГ(та і нема там кому займатися),ні міськрада.Ось тільки красти з бюджету за доп. відкатів навчились!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus