USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На «зеленому коридорі» не потрібно митної декларації

8 Серпня 2013 11:55
Звільнення від подання письмової митної декларації не означає звільнення від обов’язкового дотримання порядку переміщення товарів через митний кордон України, інформують у прес-службі Головного управління Міндоходів в області.

Відповідно до статті 366 Митного кодексу України діє двоканальна система перетину митного кордону України: «зелений коридор» або «червоний коридор». Для проходження митного контролю його громадянин обирає самостійно.
«Зеленим коридором» без письмового декларуванню та без оподаткування митними платежами кожен має право перевозити у ручній поклажі або супроводжуваному багажі, насамперед, особисті речі:
-індивідуальні та особисті речі, зі слідами використання: засоби гігієни, косметичні засоби, одяг, білизну, взуття прикраси; письмове та канцелярське приладдя; медичні препарати призначені для забезпечення життєдіяльності людини та контролю за її станом;
кількості 1 одиниці (переносні): фотоапарат, кіно -, відеокамеру, проектор, бінокль, звуковідтворюючий пристрій - магнітофон, диктофон, програвач компакт-дисків тощо, радіоприймач, телевізор, друкарську машинку, інвалідну коляску, дитячу коляску, спортивне спорядження;
-у кількості до 2-ох одиниць: мобільні телефони, пейджери, переносні музичні інструменти, переносні персональні комп’ютери, калькулятори, електронні книжки, годинники;
-у кількості до 3-ох одиниць: флеш-картки;
-0,5 літра туалетної води та/або 0,1 літра парфумів.
Окрім цього переліку особистих речей можна перевозити товари, призначені для відчуження, або дарування, але їх вартість не повинна перевищувати 1000 євро. Якщо громадянин вирішив взяти у закордонну подорож валюту, то варто знати, що «зеленим коридором» можна перевезти суму іноземної валюти, що не перевищує 10000 євро в еквіваленті на одну особу.
Обмеження щодо перевезення існують і для алкогольних напоїв. Без декларування кожен може перевезти горілчані вироби - горілку, коньяк, віскі та інші - літр; вина – 2 літри; пива – 5 літрів. Також громадянин, який обрав «зелений коридор» для проходження митних процедур може мати в поклажі не більше 200 цигарок або 50 сигар чи 250 грам тютюну або 250 грам цих виробів.
Продукти харчування для власного споживання на суму, що не перевищує 200 євро можуть бути:
-в упаковці виробника призначеній для роздрібної торгівлі: 1 упаковка або загальною масою не більше, ніж 2 кілограми кожного найменування;
-без упаковки - до 2 кілограм кожного найменування;
-неподільний продукт, готовий до безпосереднього вживання – 1 штука кожного найменування.
Переміщуючи лікарські засоби слід врахувати, що їх кількість для «зеленого коридору» обмежено 5 упаковками кожного найменування на одну особу, крім тих, що містять наркотичні та психотропні речовини, або транспортовані ліки не повинні перевищувати зазначену в рецепті, що є в особи, виданому на ім’я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря або/та закладу охорони здоров’я.
Норми переміщення товарів, готівки, тютюну, продуктів харчування та алкогольних напоїв «зеленим коридором» діють один раз на 24 години, -наголошують фахівці Ягодинської митниці Міндоходів.
Обравши напрямок руху «червоний коридор», громадянин повинен пред’явити товари, що перевищують допустиму норму. Їх митне оформлення здійснюється в повному обсязі на загальних підставах із заповненням митної декларації.
Громадянин, який помилково обрав «червоний коридор», може оформитися відповідно до критеріїв «зеленого коридору» посадовою особою митниці, до якої він звернувся, за умови, що переміщувані предмети відповідають критеріям цього коридору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus