USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Шведи купили для волинян машину-амфібію

4 Червня 2013 17:42
Із метою збереження екостистеми Національного природного парку «Прип’ять-Стохід» партнер проекту Європейського Союзу та України придбав багатофункціональну машину.

Проект Європейського Союзу «Включення питань змін клімату в управління вразливими екосистемами заповідні території Полісся, Україна» впроваджували протягом 2011-2013 років. Його основною метою є підготовка місцевого Плану дій з адаптації до змін клімату та здійснення практичних заходів з відновлення вразливих екосистем через пілотні проекти.

Чому Прип’ять та Стохід
Однією з таких вразливих екосистем є екосистема річок Прип’ять та Стохід. Тут спостерігається значне заростання русел водною рослинністю, що приводить до застійних явищ, значно зменшує пропускну здатність русел, вода виходить на заплави та стоїть там до 6 місяців на рік. Підтоплення завдає прямої шкоди як населенню, так і створює небезпеку екосистемам заплав та вологих лук, де від довгого затоплення погіршуються умови для рослинного та тваринного світу.

Вирішення проблеми
Найкращим технічним рішенням для видалення водної рослинності з русла без завдання шкоди екосистемі є багатофункціональна машина-амфібія Truxor. Цю машину для Національного природного парку «Прип’ять-Стохід», придбав партнер проекту Шведське Агенство з розвитку міжнародної співпраці.

Презентація можливостей амфібії
У рамках цього спільного публічного заходу урочисто передадуть ключі від машини-амфібії Парку, а також практично продемонструють її можливості. Також буде представлено іншу діяльність проекту з відновлення екосистем, а також заходи з екологічної освіти та розвитку зеленого туризму у формі виставки під відкритим небом.

Довідково:
Серед учасників заходу - Міністерство екології та природних ресурсів України, Представництво Європейського Союзу в Україні, Посольство Королівства Швеція, Посольство Франції, Міністерство екології та сталого розвитку Франції, Волинська обласна державна адміністрація та обласна рада, природоохоронні організації Волині, місцеві органи влади, жителі навколишніх сіл та партнери проекту: Асоціація VERSeau Développement, Франція, Піренейський національний природний парк, Франція, Українське товариство з охорони птахів, Національний природний парк «Прип’ять-Стохід» та Поліський природний заповідник (всього – 120 учасників).

Захід відбудеться 6 червня о 14:30 на півострові серед водно-болотних угідь НПП «Прип’ять-Стохід» (найближче селище – Заріка, Любешівський район, Волинська область).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
543 Показати IP 5 Червня 2013 09:02
ВНИМАНИЕ !!! Прогорел очередной украинский банк - "ЗАПАДИНКОМБАНК". НБУ замалчивает этот факт чтобы не выплачивать депозиты вкладчикам. Незамедлительно вырывайте свои депозиты с этого обанкротившегося банка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus