USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські танкісти - найкращі в Україні. ФОТО

7 Вересня 2013 16:08
Танковий взвод з 51-ї окремої механізованої бригади з Володимира-Волинського переміг у конкурсі на кращий танковий взвод Збройних Сил України. Нагороди переможцям та учасникам конкурсу вручив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Володимир Замана. Про це повідомили у прес-службі львівського медіа-центру МО України.

Цей потужний захід відбувався на базі 1-ї окремої танкової бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, яка дислокується у селищі Гончарівське Чернігівської області.

Упродовж десяти днів 63 представники трьох армійських корпусів Сухопутних військ і танкісти окремої бригади берегової оборони Військово-Морських Сил ЗС України виборювали для свого взводу право називатися кращими танкістами вітчизняного війська.
За умовами конкурсу, учасники змагань випробовували сої вміння і навички у фізичній підготовці, виконували військові нормативи, водили танки, стріляли штатним артилерійським пострілом і змагалися у швидкісній та «дуельній» стрільбі танків.

Від 51-ї окремої механізованої бригади у змаганнях брав танковий взвод під командуванням капітана Сергія Корсуна. До слова, цей офіцер цього року вже виборов одне з призових місць у конкурсі серед офіцерів-командирів підрозділів.

Призовий фонд змагань склав 100 тисяч гривень. Кращий за підсумками конкурсу танковий взвод вітчизняного війська, яким стали представники 51-ї окремої механізованої бригади 13-го армійського корпусу, отримали сертифікат на 50 тисяч гривень, перехідний приз «Танк Т-34», вимпел «Кращий танковий взвод Збройних Сил України», нагрудні знаки та диплом. Володарі другого місця – танковий взвод 1-ї окремої танкової бригади 8-го армійського корпусу – і третього – танкового взводу 36-ї окремої танкової бригади військ берегової оборони Військово-Морських Сил – 30 та 20 тисяч гривень відповідно.
За активну участь у конкурсі решта танкових взводів-учасників отримали сертифікати у розмірі 5 тисяч гривень.

За підсумками виконання завдань у професійних та спортивних номінаціях, екіпажі-переможці були нагороджені грамотами від начальника Генерального штабу ЗС України, цінними подарунками та вимпелами

Вручаючи нагороди переможцям та учасникам конкурсу, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Володимир Замана підкреслив, що конкурс на кращий танковий взвод Збройних Сил України відбудеться і наступного року. Але планується, щоб танкісти брали участь у конкурсі на закріпленій техніці, що дасть можливість більш ретельно та відповідально готуватися до змагань, адже цього року учасники змагалися на бойових машинах 1-ї окремої танкової бригади та 169-го навчального центру Сухопутних військ, які закріплялися за кожним екіпажем шляхом жеребкування. Також планується ввести нову номінацію «танковий біатлон».

«Стати справжнім танкістом, професійно підготовленим до ведення сучасного бою – прерогатива лише сильних та мужніх людей. Цьогорічні змагання на кращий танковий взвод переконливо засвідчили – в Збройних Силах України є необхідний кадровий потенціал, спроможний опанувати складну бойову техніку та виконати завдання за будь-яких умов обстановки», – зазначив Головнокомандувач ЗС України.

Він наголосив, що беззаперечно, цьому сприяє рішення керівництва держави щодо комплектування національних Збройних Сил виключно військовослужбовцями контрактної служби.

«Найкращим практичним підтвердженням цього є вмілі і злагоджені дії танкових екіпажів, які виключно укомплектовані військовослужбовцями за контрактом. Саме такі заходи, сприяють не лише підвищенню рівня професійної майстерності військ, а й доводять суспільству значимість Збройних Сил в системі захисту національних інтересів держави»,– висловив переконання генерал-полковник Володимир Замана.

Генерал-полковник Володимир Замана також привітав усіх військовослужбовців-танкістів з професійним святом, яке солдати та офіцери танкових підрозділів святкуватимуть завтра, 8 вересня, побажав їм міцного здоров’я, щастя, добра та нових звершень на благо зміцнення обороноздатності Української держави.

До слова, у військовослужбовців 51-ї окремої гвардійської Перекопсько-Харківської Празько-Волинської ордена Леніна двічі ордена Червоного прапора ордена Суворова і Кутузова механізованої бригади 13 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, що дислокується у місті Володимирі-Волинському сьогодні подвійний привід для святкування. Так, саме у цей день особовий склад військової частини, якою командує досвідчений офіцер-миротворець Володимир Яцків, святкує 71 річницю від дня створення.

А найкращим подарунком до цієї визначної дати стала перемога танкістів бригади у конкурсі на кращий танковий взвод Збройних Сил України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дьодік Показати IP 7 Вересня 2013 21:05
Скільки років УКРАЇНСЬКІЙ армії? - Яка в опу 71 річниця? ...ордена леніна,суворова, кутузова.... - Яке тисячоліття на вулиці?
ВІЙСЬКОВИЙ ПЕНСІОНЕР Показати IP 7 Вересня 2013 23:08
Один взвод на всі Збройні Сили!Оце Сили,тільки не збройні.Яка влада,така й армія.
k,ui Показати IP 8 Вересня 2013 14:51
скоко ж масла надо огород поливать шоб танк не заржавел?
анатолій Показати IP 8 Вересня 2013 15:25
нагороджують макетом танка-цей танк зброя Окупантів.командири ЗСУ повний відстій і деградація. за такі нагороди я їх відправив би в сонячний Магадан

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus