USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку захищають українську мову. ФОТО

10 Червня 2012 15:41
У Луцьку відбувся мітинг на захист української мови. Учасники заходу прийняли резолюції, в якій вимагають в Президента Януковича заветувати прийнятий у першому читанні 5 червня так званий «закон про мови» (законопроект Колесніченка-Ківалова).
Мітинг відбувся 10 червня на Театральному майдані Луцька.
На площі стояло кільканадцять наметів, де волонтери опозиційних партій роздавали агітаційні матеріали. Також на майдані збирали гроші на пам’ятник лідеру ОУН Степану Бандері в Луцьку та продавали книги про національно-визвольну боротьбу українського народу.

У зібранні взяло участь до тисячі громадян різного віку. Багато людей прийшли з дітьми, вбраними у вишиванки.


На дійство завітало чимало депутатів рад різних рівнів. Волинську обласну раду презентували «свободівці» Анатолій Вітів, Євген Мельник, представники «Батьківщини» Анатолій Грицюк, Валентин Вітер, В’ячеслав Рубльов, «фронтовик» Ігор Гузь та інші.
Завітали і депутати Луцької міськради – Святослав Боруцький та Олександр Магеровський («Свобода»), Андрій Осіпов, Сергій Григоренко, Василь Гриб і Тарас Бас («Батьківщина»), Олександр Пиза («Фронт Змін»), «нашоукраїнець» Анатолій Пархом’юк, позафракційні депутати Богдан Шиба та Анатолій Бірюков. Побував на мітингу і член виконкому Луцької міськради Юрій Циганюк.


Також на акцію прийшов екс-депутат облради Олександр Вікторов. А чи не найгучніші овації зірвав виступ лідера «Свободи» Олега Тягнибока.


Окрім нього, виступали понад 10 людей, які закликали присутніх захистити українську мову від «посягань продажної влади». Для прикладу, Вітів заявив, що обласна рада має прийняти звернення на захист мови, а Гузь пропонував розпочати тотальну мобілізацію, аби протестувати під час другого читання Верховною радою України «закону про мови».

Перед виступами промовців коротеньку службу провели священики Свято-Троїцького кафедрального собору.

Зрештою, учасники мітингу прийняли резолюцію, в якій вимагають у Президента Януковича заветувати «закон про мови» в разі його ухвалення у другому читанні.


















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 41
Пилип Показати IP 10 Червня 2012 15:54
Дві останні фото це типу для кількості?
прилип Показати IP 10 Червня 2012 16:26
Пилипу;Тіпа це відомі люди міста Луцька народний артист Маренич і і екс-віце мер Пархомюк.
Третий Рим Показати IP 10 Червня 2012 16:42
Западенцы - это продукт жидогенетического заражения. Все лидеры украинского национализма - евреи.Знали бы они кто за ними стоит и дирижирует,то может быть и умнее стали.Главное сейчас уже не язык волнует,а вероисповедание.Нет православного мировоззрения-получаем больное поколение.
мені 39 років , і я розмовляю українською до Третий Рим Показати IP 10 Червня 2012 19:16
вчи мову, курво!))
зaгрeб до Третий Рим Показати IP 10 Червня 2012 19:27
Кананович опять палишся
House Показати IP 10 Червня 2012 17:05
Ішлі б краще допомогли людям, які постраждали, а то ходять волають ... Одного Тягнибока і бульдозера не потрібно! Хто у вас мову відбирає? Пустозвони блін!
Юрко Показати IP 10 Червня 2012 17:43
А пан міліціонер відезйомку робив для домашнього перегляду чи так - по роботі??? Оперативно-технічний відділ страждає минулим ????
Роман до Юрко Показати IP 11 Червня 2012 09:00
я їх, до речі, вчора в трьох місцях з камерами бачив.
Лучанин Показати IP 10 Червня 2012 17:43
"Вчи мову, курво" - це для фотографа-кореспондента?
Питання до Жуковської Показати IP 10 Червня 2012 17:49
Чим керувалася пані Вікторія Жуковська, даючи такий напис на своєму плакатику? Тим, що нецензурними словами легше навчити української мови? Чи це демонстрація власної культури за допомогою нецензурної лексики сусіднього народу? А чому не "б..."?
ПРОХОЖИЙ до Питання до Жуковської Показати IP 10 Червня 2012 21:42
Такие дуры , как Жуковская , только поганят любое движение.Та же Ирина Фарион , только глупее. Если свободовцы не попросили ее свернуть свою хохму , то и у Свободы проблемы . Болеет партия .
БЕНДЕР до ПРОХОЖИЙ Показати IP 10 Червня 2012 22:24
канановіч, за віку жуковську можна і атвєтіть по панятіям ))) камінь-каширській нє дрємлєт!!!
Кіндрат Показати IP 10 Червня 2012 18:29
КУРВО це не Українська мова, це мова Лемків, Ганьба таким українцям!!!
Тарас Показати IP 10 Червня 2012 18:31
А що, цей мент знімає для історії чи для Януковича? За народні гроші живе. а цим займається.
Лучанка Показати IP 10 Червня 2012 18:33
ЦЕ НЕ ДЛЯ КІЛЬКОСТІ ДУРНІ!!! ЦЕ ДЛЯ ТОГО,ЩОБ УКР. МОВУ ЗАХИСТИТИ,бо такі як ви і обрали дану падлюку, вибачте,але нашого "Президента" по-ін. не назвеш,НАЖАЛЬ!!! А ДЛЯ ТОГО,ЩОБ І ТАК В АР КРИМ ЧИ В "славнозвісному дАнЄцКу" можна було хоча б в-дь дати:що в нас 1 національна мова, а не 100,а тим більше НЕ РОСІЙСЬКА, МИ УКРАЇНА-НЕ РОСІЯ, ХАЙ ВЧАТЬ УКР. МОВУ ТІ ХТО ТАК ПРОТИ ВИСТУПАЄ,АБО ЇДУТЬ В рАсЄю "сваю"!!!!
УКРАЇНКА до Лучанка Показати IP 10 Червня 2012 19:15
ПОВНІСТЮ ПОГОДЖУЮСЬ З ЛУЧАНКОЮ ! МОВА МАЄ БУТИ ОДНА ! УКРАЇНСЬКА !!! А ПРЕЗИДЕНТА САМІ ВИБРАЛИ.
зaгрeб Показати IP 10 Червня 2012 19:31
Дети в вышиванках красавци.Молодци родители.Это вам не обосцаные пионеры с бабушками
Донбасс Показати IP 10 Червня 2012 21:08
Феерические дол...бы!
Виктория Минина Показати IP 10 Червня 2012 21:24
У меня бабушки живут на Западной Украине, Православные!!!И им абсолютно всё равно на каком языке разговаривает собеседник - они людей любят не по заказу. Мой отец, потомок запорожских казаков - воспитал пол советского союза пареньков, к нам домой приезжали родственники солдатиков, гурьбой. Казахи, армяне, азербайджанцы,русские,греки, цыгане - и не было никакой ни у кого ни к кому вражды. И очень даже спокойно все разговаривали на родных их языках. Отец мой до самой смерти, разговаривал почти всегда на украинском. Так что пусть меня попробует кто то убедить, что это НЕ продажные шкуры всё мутят.
Лучанка до Виктория Минина Показати IP 11 Червня 2012 10:38
Проблема не у тому,що на Зх. України нормально відносяться до рос. мовного населення!!!А у тому,що на Сх. України,особливо у АР Крим таке відношення наче ти бидло,наче ти злочинець, ворог, террорист, нелюд і так далі, бо розмовляєш тією мовою, якою розмовляють твої батьки, яка є національною в моїй країні!!! Тому не рос. мову потрібно захищати,а навпаки-УКРАЇНСЬКУ!!! ТУТ ВСЕ ПРАВЕЛЬНО НАПИСАНО ТА ЛЮДИ ВСЕ ПРАВЕЛЬНО ЗРОБИЛИ,А ВИ тільки вмієте "писати і сопіти в 2 дирки"!!! Ось тому і проблема в нашій країні,що таких як ви ЗАБАГАТО!!! КРАЩЕ НАС ЗРОБИТИ ОКРЕМИМ, ЦЕ НЕ ЧЕРЕЗ НЕ ЛЮБОВ-ПРОСТО МИ РІЗНІ,МИ НЕ ДОЗВОЛИВО СОБІ ОБЗИВАТИ ЛЮДИНУ ЧЕРЕЗ ТЕ,ЩО ВОНА СПІЛКУЄТЬСЯ РОСІЙСЬКОЮ, ось в чому полягає різниця, а там навпаки і для чого це штучно робити? ДЛЯ ЧОГО???? ЯНУКОВИЧУ НІЧОГО З АЗАРОВИМ ТА З АХМЄТОВИМ ВЖЕ НЕ ДОПОМОЖЕ,НАВІТЬ ЯЦЕНЮК,ЯКИЙ Є ТАКИМ САМИМпро-ахмєтіком...!!! Достатньо з нас змущатися,ми в праві обирати мову, а не хтось інший, біда буде якщо обирете,вже Юлю "прохавали" ще це хочете? Тоді точно будете "щасливі"... якщо й надалі будете терпіти,мовчати та боятися...!!!
вітя Показати IP 10 Червня 2012 22:04
державна мова має бути одна - українська, спілкуватись люди мають право тою, якою хочуть.
Yan Показати IP 10 Червня 2012 22:39
ніколи не знав ,що Серьога Новак патріот.Чогось по манері і поступках на євхрейчика схожий.Покайся не до тих прибився
Щира українка Показати IP 10 Червня 2012 23:03
Доводжу до відома тих, хто так завзято відстоює російську мову в Україні. Жоден "настоящий русский" не стане плювати на свою державну російську мову. Вони за свій "могучий русский язык" любого порвуть, а з вас російськомовних українців тільки посміються. Ви для них - "продажные хохлы", які ніколи не стануть своїми ні в Росії, ні на Україні.
Лучанка до Щира українка Показати IP 11 Червня 2012 10:41
Правда, чиста правда, тому ми повинні бути одим цілим, а не "кроликами" для влади!!! Люди одумайтеся, та ніхто нічого не має проти рос. мовного населення аби вони не мали нічого проти укр. мовного!!! Ось у чому проблема, ті хто вважає,що Росія нам товариш-дуже і дуже глибоко помиляється, вас мають в тій країні за ні що!!!
український бандит Показати IP 10 Червня 2012 23:06
закрийте є...ла свої смердючі, кацапи!
луч Показати IP 10 Червня 2012 23:19
самокритична лучанка з плакатом "курво"
русский до луч Показати IP 11 Червня 2012 09:12
"курво" польське слово, де українське???
Лучанка до луч Показати IP 11 Червня 2012 10:43
Кожен судить по собі,я рада,що ти себе так оцінив))), для тебе-це сенс життя,а для мене-ти бидло=) ДЯКУЮ ЗА САМОКРИТИЧНІСТЬ З ТВОГО БОКУ, ВІТАЮ З ПЕРШИМИ УСПІХАМИ,ЩО ХОЧ ЩОСЬ ПОЧ. РОЗУМІТИ ПРО СВОЄ ООБУ=)
Третий Рим Показати IP 11 Червня 2012 00:05
Нельзя ссорится из за языка!это все хитрые маланцы нас лбами сталкивают!неужели этого никто не замечает??? ПРАВОСЛАВНЫЕ ОЧНИТЕСЬ!!!НАС РАЗДЕЛИЛИ,СТРАВИЛИ И ТЕПЕРЬ ВЛАСТВУЮТ НАД НАМИ,А МЫ ПРИ ЭТОМ ИМ ВСЯЧЕСКИ СПОСОБСТВУЕМ!!! ИБО ОНИ ХОТЯТ СТРАВИТЬ И УНИЧТОЖИТЬ НАС.ЯЗЫК НИЧЕ НЕ МЕНЯЕТ И НЕ ДОБАВЛЯЕТ. КАК СКАЗАЛ СВ. АП. ПАВЕЛ ЕДИМ НИЧЕГО НЕ ПРЕОБРЕТАЕМ, НЕ ЕДИМ НИЧЕГО НЕ ТЕРЯЕМ...
русский до Третий Рим Показати IP 11 Червня 2012 09:13
я згідний, в першу чергу будь людиною!!!!
Beautiful Days до Третий Рим Показати IP 11 Червня 2012 10:48
Так хто свариться? Ми це розуміємо!!! Проте нажаль укр. мову треба захищати,а не рос., ось в чому проблема!!! Нажаль українці не є мудрою нацією, їх історія та досвід попередників які за нас життя губили НІЧОМУ НЕ НАВЧИЛИ Й ДОСІ, я не знаю,що має статися,щоб люди одумалися і стали одим цілим,а не ворогами між собою, між родинами,між друзями, між сусідами,між простими перехожими, ЛЮДИ,МИ ВСІ СМЕРТНІ,А ЖИТТЯ ПОТРІБНО ЦІНУВАТИ,А НЕ ГНОБИТИ, МИ В СИЛІ ВИПРАВИТИ ТЕ,ЩО ЗАРАЗ РОБИТЬСЯ, ЗАХІД І СХІД РАЗОМ, А НЕ ОКРЕМО, ПРОТЕ ТРЕБА ПРОТИСТОЯТИ ЦЬОМУ ОБ ЄДНАНО,А НЕ ЛИШЕ НА СЛОВАХ ...
міля Показати IP 11 Червня 2012 07:51
Я українка. А як буде "сало" на російській мові не знаю.
русский Показати IP 11 Червня 2012 09:01
КУРВО- це польське слово шановні
) Показати IP 11 Червня 2012 09:46
пройдитесь по книжным магазинам в Луцке и вы увидите, что 90% книг на РУССКОМ ЯЗЫКЕ! поэтому весь этот митинг лицемерное фуфло...
Лучанка до ) Показати IP 11 Червня 2012 10:51
То я про що? ПРО ТЕ,ЩО УКР. МОВУ ТРЕБА ЗАХИЩАТИ, ЯКЕ ФУФЛО? ТИ САМ ФУФЛО,ЛЮДИ ПРАВДУ КАЖУТЬ,ЩО УКР. МОВУ ЗАХИЩАТИ ТРЕБА, А НЕ РОС.!!!ОДУМАЙТЕСЯ!!
Роман Показати IP 11 Червня 2012 10:46
В испанском языке тоже есть слово КУРВА,что значит - КРУТОЙ ПОВОРОТ! А Украина,с такими ПАТРИЁТАМИ,как Колесниченко-явно поворачивают к ЕДИНОЙ,ВЕЛИКОЙ РУССКОЙ ИМПЕРИИ,а половину УКРАИНЫ называют "Национал-фашистами" и они добьются,что уничтожат Украину и в этом им помогают ПРецидивистов и лично "НАШ ГАРАНТ"! Так что НЕ ИЩИТЕ ВИНОВАТЫХ среди таких,как Жуковская! ОНА МОЛОДЕЦ и написала,чтобы читали вы и сами решали,КТО вы ЕСТЬ - УКРАИНЦЫ или КУРВЫ!!! ВИКА ЖУКОВСКАЯ - ВЫ МОЛОДЧИНА!!!
Трамонтана Показати IP 11 Червня 2012 10:53
Последнее время наблюдаю странную закономерность... Большинство украинцев, которые готовы умереть за "мовне питання", сами на деле довольно плохо знают украинский язык. И это сплошь и рядом. Тогда как, русскоязычное население Украины может заткнуть за пояс любого украинца, такак говорит на украинском языке лучше, чище и грамотнее. Я думаю, каждому надо начать с себя. Личноя могу свободно говорить на трех языка: русский, украинсский и английский. На каком хочу- на таком и буду разговаривать. В этом деле- мне никто не УКАЗ.
Макар до Трамонтана Показати IP 11 Червня 2012 12:29
Шановний,так в тому то й річ,що ніхно й не забороняє розмовляти на будь якій мові,а нещодавно прийнятий закон, дозволяє будь якому громадянину ,включаючи чиновників всіх рівнів,державної мови не знати.В такому випадку зникне навіть ідентичність України.І чим тоді українець буде відрізнятись від росіянина? І чи буде тоді незалежна держава Укоіїна?Кремлівські спецслужби не сплять,неможна спати й тим українцям,які не бажають проснутися, одного ранку під бій московських курантів.
Трамонтана Показати IP 11 Червня 2012 11:00
Вижу, что в обсуждении этой темы, люди переодят на личности, оскорбления...Зачем?
ахванасій до Трамонтана Показати IP 11 Червня 2012 17:48
канановіч, хватить ніки змінювати! твою бидлячу суть за різними ніками не сховати!
Українофобів геть! Показати IP 25 Червня 2012 22:36
Виктория Минина,скажи, будь ласка, якого ж ти біса по-українськи не пишеш??Усі критикувати вправні,і, по твоїх словах, які б з заходу люди "продажні" не були, вони не дозволять москальською виражати свої думки,а ти своє ідіотське "мнениє" засунб у дупу, гаразд?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus