USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Проблеми з інтернетом і брак уваги вчителів: українці оцінили дистанційне навчання

19 Липня 2021 22:47
Сорок п’ять відсотків батьків в Україні оцінюють якість середньої освіти як «посередню», майже такий же відсоток – 44% – як «низьку» і «дуже низьку».

Про це на презентації результатів дослідження «Пояснити 30%: Як українці оцінюють освіту та вступ в умовах пандемії» сказала аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» Поліна Бондаренко, передає Укрінформ.

«Перше, що ми запитали: як українці оцінюють якість середньої освіти в Україні. Загалом домінує відповідь «посередньо», це 45%, і якщо об’єднати відповіді «скоріше низька» і «дуже низька» – це буде 44%. За віковим розподілом від 18 до 29 років оцінюють якість освіти набагато позитивніше, ніж люди старшого віку, серед вікової групи 19-29 років 14% оцінюють якість освіти як дуже високу, в той час серед вікової групи 60+ це всього 4%», – сказала Бондаренко.
За результатами дослідження, 65% батьків висловилися проти дистанційної освіти. Втім, за словами Бондаренко, 50% батьків вказали на те, що запровадження дистанційної освіти тією чи іншою мірою сприяло захисту їхньої родини від коронавірусної інфекції. Але 56% зазначили, що негативних наслідків від дистанційної освіти було більше, ніж позитивних.
72% батьків повідомили про зниження рівня успішності дітей, 51% – про брак уваги вчителів до потреб дітей під час навчання. 50% заявили про формальний підхід вчителів до проведення дистанційного навчання.
У селах також повідомляли про недостатнє технічне забезпечення (комп’ютери, планшети) – 53% батьків, в містах (понад 500 тис. населення) про це заявили 20%.

Проблеми з інтернетом відзначили 60% респондентів у селах і 29% – в містах (понад 500 тис. населення). Про проблеми з використанням месенджерів та онлайн-платформ для комунікації в селах повідомив 51% респондентів, у містах – 33%.
Водночас попри те, що діти тривалий час не відвідували школу, 48% батьків повідомили, що розмір грошових внесків на потреби школи чи класу не змінився, 8% опитаних навіть заявили про те, що він зріс.

Також опитані відзначали збільшення напруги в сім’ях у зв’язку із запровадженням дистанційної освіти в їхніх дітей – 57% (52% – чоловіки, 60% – жінки).
Бондаренко відзначила: попри те, що вакцинація була б виходом із ситуації, лише 33% батьків учнів готові підтримати запровадження вакцинації дітей віком 12-17 років від COVID-19.

Водночас, якщо за кордоном буде доведена безпечність та ефективність вакцини для цієї вікової групи, 47% батьків готові провакцинувати власну дитину. На заході України за це висловилися 52% опитаних, на півдні таких батьків всього 25%.

Всеукраїнське опитування проведене Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології у період з 1 по 7 червня 2021 року. Було опитано 2003 респонденти віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком тимчасово окупованих території АР Крим та частини території Донецької та Луганської областей.

Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (САТІ) та є репрезентативним за такими показниками як: стать, вік, макрорегіон проживання, тип населеного пункту. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і з дизайн-ефектом 1.1) не перевищує 2.4% для показників, близьких до 50%, 2.1% для показників, близьких до 25 або 75%, 1.5% для показників, близьких до 10 або 90%, 1.1% для показників, близьких до 5 або 95%, 0.5% для показників, близьких до 1 або 99%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тарас Показати IP 20 Липня 2021 00:20
Тести склади погано. А вчителям все добавку і добавку. А за що? Треба якісь вимоги ставити а не так відсидів і все гроші зараховано.
учень Показати IP 20 Липня 2021 10:33
Робітнику на заводі за брак по "шапці" надають, а вчителям за "важку" роботу доплату до ЗП

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus