USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Google, незважаючи на заборону, відстежує пересування користувачів

13 Серпня 2018 18:34
Багато сервісів Google на айфонах і Android-пристроях зберігають дані про пересування користувачів, навіть якщо в налаштуваннях приватності відключена історія місцезнаходжень.

Про це свідчать результати дослідження агентства Associated Press, повідомляє УНІАН.

Як йдеться в матеріалі АР, Google заздалегідь запитує у користувача дозвіл на те, щоб програми, наприклад, Google Maps, використовували геолокацію. На сторінці підтримки Google сказано, що користувачі, які вимкнули її, «блокують доступ до даних про розташування для всіх додатків». Журналісти з'ясували, що це не відповідає дійсності.

Експеримент показав, що після того, як користувачі відключили історію пересувань, але не змінили налаштування історії додатків і веб-пошуку, деякі сервіси Google продовжують автоматично зберігати дані про місцеположення. Зокрема, компанія використовує геолокацію, коли користувач відкриває Google Maps, пошуковик або погодний додаток на Android. Також висновки журналістів підтвердили дослідники з Прінстонського університету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus