USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

SpaceX запустила на орбіту відразу 64 супутники, встановивши 2 рекорди

4 Грудня 2018 09:12
Компанія SpaceX побила рекорди за кількістю запусків за рік і кількістю доставлених на орбіту супутників за один раз.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на інформацію, оприлюднену на сайті компанії.

Ракета Falcon 9 була запущена 3 грудня з військової бази Ванденберг в Каліфорнії. Ракета підняла на низьку орбіту відразу 64 супутника місії Spaceflight SSO-A, що стало найбільшою місією на сьогоднішній день.

Цей запуск став 19-м в 2018 році. Таким чином, SpaceX встановила для себе ще один рекорд за кількістю запусків ракет за рік.



Нагадаємо, компанія SpaceX отримала дозвіл від влади США на виведення на орбіту близько 12 тисяч супутників, призначених для надання доступу до інтернету. SpaceX отримала дозвіл запустити 7 518 супутників на додаток до схвалених раніше 4 425.

Компанія Ілона Маска має шість років, щоб запустити на орбіту половину супутників і дев'ять років для завершення створення супутникової мережі. SpaceX планує, що більшість супутників будуть літати по навколоземній орбіті на висоті від 335 до 346 кілометрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus