USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

«Активізувалися шахраї»: який вигляд має справжня довідка про тест на COVID-19 для виїзду за кордон

30 Січня 2021 07:00
В Україні від початку епідемії коронавірусної хвороби COVID-19 активізувалися шахраї, які пропонують за певну суму фальшивий ПЛР-тест для виїзду за кордон з печаткою державної лабораторії. Підроблення довідок щодо проходження тесту на COVID-19 є кримінальним злочином.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я та головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, за фактом підроблення документів правоохоронці відкрили вже не одне кримінальне провадження.

«Закликаю не користуватись послугами сумнівних осіб та не створювати їм попиту на злочинну діяльність. Якщо вам відомі факти таких правопорушень, будь ласка, повідомляйте про це поліцію», – написав Ляшко.

Читати ще: В Україні схвалили план вакцинації від коронавірусу: хто і коли отримає щеплення

Головний санлікар додав, що в Україні до лабораторної діагностики на COVID-19 нині залучено близько 490 лабораторій всіх форм власності. З них близько 140 проводять лабораторну діагностику на виявлення вірусу SARS-CoV-2 молекулярно-генетичним методом.

Також акредитовано лабораторії, які можуть видавати результати ПЛР-тестувань відповідно до затверджених міжнародних стандартів. Реєстр акредитованих лабораторій розміщено на за посиланням.

Крім того, Ляшко опублікував фото уніфікованої форми результату лабораторних досліджень на виявлення вірусу SARS-CoV-2, яку рекомендовано використовувати під час перетину державного кордону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гепа Показати IP 30 Січня 2021 08:10
За такую маляву никто тебе денег не даст.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus