USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бійці присвоїли волинянину звання «Волонтер-тенор»

18 Вересня 2015 11:45
Бійці плакали і дзвонили матерям, коли 38-річний Андрій Мигуля з Ковеля співав пісню про маму, – йдеться на «Вісник+К».

Так, чоловік побував у зоні АТО з делегацією відКовельської райради.

Виступав з концертом за 30 кілометрів від Щастя у місті Старобільськ перед місцевими мешканцями.

«Бачили б ви, із яким захопленням вони нас приймали! А вишиванки, які ми подарували, не знімали цілий день!, – прокоментував чоловік. – Були у школах, дитсадках, лікарнях віддалених сіл. У людей в очах побоювання: щоб до них не прийшла війна».

Також Мигуля дав концерт перед бійцями Нацгвардії, батальйоном «Айдар». Виступав без мікрофона, у приміщенні, щоб не було голосно. А коли співав про маму, хлопці плакали і відразу дзвонили до своїх мам та дружин.

«Моральний дух воїнам потрібний, бо коли я повернувся додому, волинські бійці прислали мені форму, присвоїли звання «Волонтер-тенор». Тож скоро знову збираюся до них», – підсумував боєць.



До слова, Андрій Мигуля закінчив музичний факультет Рівненського гуманітарного університету. Відразу після школи працював художнім керівником у селі Скулин Ковельського району, а під час навчання у вузі – вчителем музики в одній зі шкіл Рівного. Після закінчення університету повернувся до рідного Ковеля, де трудився художнім керівником у Будинку культури, директором Центру соціальних служб сім’ї та молоді, начальником районного відділу культури, згодом заступником голови райдержадміністрації.

Після Євромайдану змушений був залишити посаду, тепер працює викладачем вокалу Люблинецької школи мистецтв.

Усі посади не заважали займатися улюбленою справою – піснею. Адже Андрій Мигуля виріс у творчій родині. Баба співала у церковному хорі, тато-залізничник довгий час був весільним музикою, грає на багатьох музичних інструментах, мама-медик все життя любить пісню.

До речі, вона у радянські часи написала лист до самого міністра освіти, і домоглася відновлення у селі школи, яку перед тим закрили.

Дружина Олена, з якою Андрій навчався в одному вузі, теж співає. У своїх трьох дітей батько вже зараз помітив здібності до музики.

– Я співаю в дуеті «Дві долі» з Любов’ю Шульгач, в народному чоловічому аматорському квартеті «Оксамит», очолюю фольклорний гурт «Полісяна», – розповів Андрій Мигуля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
невже Показати IP 18 Вересня 2015 12:10
Андрій в дупутати зібрався? Стільки інформації на всіх сайтах?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus