USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Для тих, хто воює «за мирне небо над волинським селом», влаштували свято

24 Серпня 2015 21:00
Зворушливий концерт для воїнів і волонтерів з нагоди Дня Незалежності влаштували у волинському селі Бірки.

Напередодні Дня Незалежності у будинку культури села Бірки, що у Любомльському районі, влаштували вечір, що став тією подією, яких часто бракує у дні урочистостей. Без красивих слів, але щиро, без пишностей, але від усього серця бірківчани вшанували земляків, які вже повернулися з зони неоголошеної війни на сході, або ще перебувають на передовій і відстоюють нашу незалежність.

Про це повідомляє «День».

Найдорожчими гостями стали демобілізовані воїни. Згадали кожного односельчанина, який зараз воює. Хвилиною мовчання вшанували військовослужбовців, які загинули на сході… Потім лунали вірші й патріотичні пісні, пісні-присвяти батькам, від яких в очах були сльози не лише у жінок та дівчат.

Особливу подяку висловили найпочеснішій волонтерці Бірок, пенсіонерці Ганні Дмитрівні Романюк, яка власноруч вже вив'язала і передала на передову воїнам 30 пар теплих шкарпеток.

Так, не перестаєш переконуватися, що поки серед нас є такі люди - перемога за нами!

Так, до слова, Інформаційне агентство Волинські Новини раніше писало про 72-річну «бандерівку» Олену Бондар з Рожищ, яка розплутує старі вовняні светри і в’яже теплі шкарпетки,про 83-річну бабусю Ніну з Ковельщини, яка плете теплі шкарпетки для бійців і щиро вірить, що наші герої повернуться додому живими і неушкодженими.

Окрім того, повідомлялося про цілийволинський «бабусин батальйон» - незважаючи на свій фізичний стан і поважний вік, жінки в'яжуть солдатам вовняні шкарпетки.

Волонтер Ольга Савош каже, що бійці завжди, коли холоди, просять такі «домашні» шкарпетки. А ще волонтери з Любомля насипають у шкарпетки гарбузового насіння, то ж вояки кажуть, що, отримавши такий подарунок, наче відвідують рідний дім...

Після концерту відбувся імпровізований ярмарок, для якого бірківські господині напекли різних смаколиків.

Вторгували (разом з виручкою від вхідних квитків) понад 900 гривень. Це нормальна на сьогодні сума, завдяки якій волонтери виконають якесь із замовлень солдатів на передовій.

Ольга Савош каже, що нині це особливо важливо: пам'ятати про солдатів, які повернулися з фронту, тому що багато із них, повернувшись, стикаються зовсім з іншими реаліями, зі ставленням, коли люди не усвідомлюють, що там, де вони були, справді триває війна за мирне небо над волинським селом.

Такі зустрічі потрібні і нам, вважає Ольга Савош, аби ми задумувалися, що переживають ті, котрі воюють за нас. З Бірок за незалежність і територіальну цілісність України пішли воювати до десятка воїнів. Троє уже повернулися. Звертаючись до них, Ольга Савош говорила про те, що вони мусять жити далі, не розчаровуватися, а змінювати ситуацію, бо вони мають на те право. Директор місцевого будинку культури Тетяна Пілюгіна підготувала справді “людський” захід зі щирою атмосферою. У концерті брали участь і дорослі, і школярі, і маленькі діти.

Наталія МАЛІМОН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus