USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині формуватимуть нові територіальні громади

7 Вересня 2016 16:22
Депутати обласної ради мають внести зміни до перспективного плану розвитку територій.

Про це стало відомо під час засідання комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією сьогодні, 7 вересня.

З’ясовується, що деякі вже сформовані громади хочуть між собою об’єднатися. Також зміни до перспективного плану зумовлені тим, що частина сіл не бажають об’єднуватися, залишаючись «білими плямами на карті»: не об’єднуються за перспективним планом і не пропонують своїх варіантів.

Відтак, пропонується збільшити Зимненську обʼєднану територіальну громаду, долучивши Березовичівську територіальну громаду.

У Горохівському районі пропонується створити Сенкевичівську та Шклінську обʼєднані територіальні громади.

У Іваничівському районі пропонується створити Литовезьку та Поромівську обʼєднані територіальні громади.

У Ковельському районі має бути створена Дубівська обʼєднана територіальна громада. А Голобська обʼєднана територіальна громада має включати ще Радошинську сільську раду.

У Локачинському районі пропонується створити Локачинську обʼєднану територіальну громаду, долучивши до неї Привітненськоу територіальну громаду.

У Луцькому районі мають бути створені Княгининська ОТГ та Городищенська ОТГ, до якої хочуть долучити Угринівську та Михлинську сільські ради Горохівського району.

На Маневиччині пропонується створити Прилісненську ОТГ, долучивши до неї Городоцьку сільську раду.

У Турійському районі має бути створена Турійська ОТГ, долучивши до неї Купичівську територіальну громаду.

Своєю чергою, у Шацькому районі Піщанська ОТГ виявила бажання долучитися до складу Шацької обʼєднаної територіальної громади.

Члени комісії, заслухавши ці зміни, домовилися з’ясувати в районних радах, чи немає примусу в проекті змін до перспективного плану, і чи всі сільради, які мають об’єднатися, згідні на це.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Віктор Показати IP 7 Вересня 2016 17:23
Ну і що , і для кого це робиться? Може для покращення обслуговування владою потреб населення? Сумнівно... А особливо в селах, коли треба долати великі відстані, щоб отримати якусь дуже "необхідну" довідку в сільській раді. Все нове-це добре забуте старе... Селяни вже натерпілись від "оптимізацій" і "життя по-новому"..."Много шума из-за ничего". Краще б подумали як організувати "скупи" по-польському зразку для збуту продукціі і відповідну оплату праці сільського працівника і багато проблем відійдуть самі собою, бо з,являться конкретні , не обсмоктані гроші...І міністрам-аграріям треба заворушитись, а не чекати з "Неба" погоди...За простих селян не за як дешеву робочу силу думати, а як громадян Украіни-співввітчизників
ввв Показати IP 7 Вересня 2016 22:29
Згідний -100 %

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus