USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Отруєні яйця виявили вже у 15 країнах ЄС, Швейцарії та Гонконзі. Оновлено

11 Серпня 2017 12:29
Скандал навколо заражених фіпронілом курячих яєць вплинув на 15 країн Європейського союзу, Швейцарію та Гонконг.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на видання «AFP».

За інформацією офіційної комісії, яєчний скандал зачепив вже 15 країн ЄС, Гонконг та Швейцарію.

Нагадаємо, заражені фіпронілом курячі яйця потрапили у Францію, Великобританію, Німеччину, Нідерланди, Бельгію, Швецію та Швейцарію. Продукт почали вилучати з прилавків магазинів. Наприклад, уряд Франції заявив про 13 виявлених партіях зіпсованих голландських яєць на двох харчових фабриках на заході країни.

у Румунії виявили одну тонну яєчних жовтків з Німеччини, заражених фіпронілом. У Словаччині конфіскували кілька десятків ящиків з зараженими звареними яйцями, які доставили з Нідерландів через Німеччину. Від бельгійського постачальника Данія отримала 20-тонну партію яєць зі слідами фіпронілу, які планували використати в кафе, їдальнях і організаціях виїзного обслуговування.

До того великі торговельні мережі Німеччини – Aldi і Rewe – почали вилучати з продажу всі яйця, закуплені в Нідерландах. За оцінками міністерства сільського господарства ФРН, у Німеччину ввезли близько 11 мільйонів отруйних яєць.

Додамо, у Нідерландах повідомили про затримання підозрюваних у постачанні отруєних яєць в ЄС.

Наприкінці липня влада Нідерландів закрили ряд ферм після того, як в курячих яйцях виявили підвищений рівень фіпроніла. Це інсектицид, який заборонено використовувати на тваринних фермах із-за загрози для здоров'я людини. Його використовують для знищення бліх, вошей, кліщів і тарганів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus