USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Затримали підозрюваних у постачанні отруєних яєць в ЄС

11 Серпня 2017 08:44
Нідерландські слідчі затримали двох підозрюваних - працівників нідерландської компанії Chickfriend - у справі про зараження курячих яєць інсектицидами.

Про це інформує українська редакція ВВС.

Затримані виявилися менеджери нідерландської компанії, їх підозрюють у використанні інсектициду фіпроніла на птахофермах. Арешти відбулися після серії поліцейських рейдів на восьми різних локаціях у Нідерландах і Бельгії. Слідчі зібрали велику кількість доказів - документи, автомобілі та банківські виписки. Фіпроніл виявили у яйцях, які продавалися у супермаркетах по всій Європі, і які постачалися із Нідерландів. Нідерланди - найбільший постачальник курячих яєць у світі.

Ймовірне зараження відбулося внаслідок обробки курей від вошей препаратом Dega 16, у складі якого містився небезпечний для людей фіпроніл. Його використовують у ветеринарії, але у ЄС його заборонили до використання на тваринах, яких вирощують для споживання людьми. У людей фіпроніл викликає проблеми із нирками, печінкою і щитовидною залозою.

Слідчі вважають, що препарат постачався Chickfriend, яку Нідерландські фермери наймали для обробки тварин від шкідників.

Слідчі вважають, що препарат постачався Chickfriend, яку Нідерландські фермери наймали для обробки тварин від шкідників. Як у нідерландської компанії опинився цей препарат - поки що невідомо.
Нагадаємо, у Румунії вилучили майже тонну зараженого жовтка. Заражені яйця з Нідерландів були у продажу на території 12 федеральних земель в Німеччині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus