USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перевірили, як в Любешівському районі освоїли кошти на освіту

2 Лютого 2017 14:04
Загальноосвітню школу побудували у селі Гірки Любешівського району у кінці 30 років минулого століття, за Польщі. Класи розміщені у різних будівлях, які й корпусами назвати важко. Немає повноцінного спортзалу, їдальні. Із цією, та іншими проблемами під час робочої поїздки у свій виборчий округ знайомилася народний депутат України від "Українського об'єднання патріотів - УКРОП" Ірина Констанкевич.

Директор школи Юлія Кузьмич нарікає, що така ситуація аж ніяк не сприяє повноцінному навчальному процесу: «Ми навчаємося тут у дві зміни, тому що бракує класних кімнат. Уроки закінчуються о 18.40 і це – проблема. Окрім того, час вимагає належного оснащення кабінетів – хімії, фізики, лінгвістичних. Поки що нам залишається лише мріяти про це». Незважаючи на скрутні умови навчання, не менше 80 відсотків учнів цього закладу вступають до вищих навчальних закладів, успішно складають ЗНО.
Шість років тому розпочали будівництво нового приміщення, та не закінчили. Продовжити будівництво запланували цього року на умовах співфінансування із державного бюджету та місцевого. Усього ж за проектно-кошторисною документацією потрібно 19 мільйонів гривень.
Але є і радість - облаштування комп'ютерного класу за кошти соціально-економічного фонду. На освітню галузь Любешівського району депутат залучила із цього фонду близько мільйона гривень, із них для школи у Гірках – 94 тисячі.
У Люб’язівську ЗОШ І-ІІІ ступнів придбали кабінет біології.

«Так уже ми вирішили. Інші спеціалізовані кабінети у нас облаштовані, - не так добре, та все ж - каже директор Микола Кух. - У нас окружна школа, ми беремо участь в конкурсі на опорну школу. У нас три школи претендують – Люб’язівська, Ветельська і Залізницька».

Переваги свого освітнього закладу тут бачать у потужній місткості самого приміщення – школа розрахована на 320 учнів, а навчається лише 150. Тому готові приймати дітей із навколишніх сіл. До того ж у Люб’язівській школі гідний рівень підготовки, відмінники підтверджують свій рівень на випускних випробуваннях та ЗНО.
Ще народний депутат побувала у с. Лахвичі та Цир.

Цирівська школа теж використала кошти із фонду соціально-економічного розвитку для комп’ютерного обладнання кабінету інформаційних технологій. У селі Цир народний депутат Ірина Констанкевич провела виїзний прийом мешканців. Серед основних проблем – гальмування тендерних процедур щодо харчування школярів, які вважаються постраждалими від наслідків аварії на ЧАЕС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus