USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Підірвали 4-й склад боєприпасів в Україні за 2 роки війни: два питання до СБУ

28 Вересня 2017 11:55
Вирішувати важливі державні завдання чи здійснювати бізнесові розборки тиск на неугодних гаранту? Про те, що при нинішньому керівництві служба безпеки схиляється до останнього, остаточно перетворившись на інструмент Банкової, пише екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко у Фейсбуці, коментуючи пожежу на складах боєприпасів у Калинівці.

Анатолій Гриценко цитує Юрія Бутусова, який стверджує, що СБУ знала про можливість диверсії з боку російських спецслужб на Вінниччині. «Непрямі фактори однозначно дозволяють стверджувати про російську диверсію як основну версію катастрофи. Калинівка - це четвертий склад боєприпасів, підірваний в Україні за останні два роки війни», писав Бутусов у своїй статті на Цензор.Нет.

Зі слів Гриценка, коментуючи слова головреда Цензор.Нет, Гриценко ставить під сумнів правильність розставлення пріоритетів українською службою СБУ. При цьому він ставить два риторичні запитання:

«Питання перше: якщо до вчорашнього дня, протягом двох років, УЖЕ було знищено ТРИ військові склади боєприпасів, то хіба важко було передбачити, що саме військовий арсенал під Вінницею може бути однією із пріоритетних цілей диверсантів - щоб так само пріоритетно і надійно захистити цей стратегічний об'єкт від ворожої диверсії?

Питання друге, риторичне: при нинішньому керівництві СБУ ще спроможна ставити і вирішувати важливі державні завдання, чи Служба вже остаточно перетворилася на інструмент Банкової у бізнесових розборках і засіб тиску на неугодних гаранту?

Напевно автору статті теж варто було б поставити ці питання?»



Нагадаємо, 26 вересня близько 22:00 з'явилася інформація про вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу р. Калинівка. Була здійснена евакуація жителів м. Калинівка та населених пунктів у 10-кілометровій зоні (Павлівка, Медвідка, Дорожнє, Сальник, Стрижавка). Повідомлялося, що диверсійна група могла доправити на безпілотнику підривний пристрій, який і став причиною вибухів на складах боєприпасів під Калинівкою Вінницької області.

Сьогодні, 28 вересня, поновилися вибухи: снаряди детонують із періодичністю від 20 до 30 хвилин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Всезнайко Показати IP 28 Вересня 2017 13:04
Матіос заявив, що ніякої диверсії не було, і диверсійних груп не затримували.
Всезнайко Показати IP 28 Вересня 2017 13:12
Матіос заявив, що ніякої диверсії не було, і диверсійних груп не затримували.
Богдан Сташинський Показати IP 28 Вересня 2017 14:29
На інструмент , на інструмент ...
Я Показати IP 28 Вересня 2017 16:15
Розікрали, розпродали і спалили під шумок, щоб списати те, чого там вже давно нема
ВОЛОДЯ ЗГОРАНСЬКИЙ Показати IP 2 Жовтня 2017 22:57
хай рветься все що е ! гроши люблять йти в руки резидента-президента! на зброи и вийни вся верхушка нагрила руки! кому з цих дерь мо кратив ви ще вирите?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus