USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Луцька Рів’єра» хоче від міської влади грошей за 4 квартири і «знижку» на 2,6 млн

13 Квітня 2018 22:22
Приватне підприємство «Торгінвестбуд-Луцьк» просить компенсувати гроші за 4 квартири, які вони обіцяли дати лучанам за знесення старого будинку для нової багатоповерхівки. Також забудовник вважає, що підводячи до будинку мережі та облагороджуючи довкола територію, міська рада має їм «пробачити» витрачені на це кошти й зменшити обов’язковий платіж на розвиток міста в сумі 2,69 мільйона гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 13 квітня.

Зауважимо, ПП «Торгінвестбуд-Луцьк» звело житловий комплекс «Луцька Рів'єра» на вулиці Ковельській, 29-31.

Керівник управління капітального будівництва Луцькради Леонід Карабан розповів, що пайової участі забудовники мають заплатити 3,7 мільйона гривень. Він вважає, що зменшити суму можна лише на 800 тисяч гривень, оскільки частина встановлених мереж дійсно знаходиться за межами забудови.

Щодо компенсації за квартири, то Леонід Карабан вважає, що 3 квартири вони самі зобов’язані дати людям за те, що звели будинок на місці, де вони колись жили, а за одну пропонує дати гроші, адже жінка приписана на тій території, де вже немає її будинку.

«Управління вивчило це питання. Вони провели будівництво водопровідної мережі (63м), зливової каналізації (204 м) та здійснили облаштування тротуарів на вулиці Ковельській від мосту через Стир до перехрестя з вулицею Шкільна. Все це здійснено за межами будівельної території.

Щодо передачі квартири мешканці Грушець, яка колись жила в квартирі, де зараз зведена новобудова, то міська рада давала їй гарантійні листи, що вона отримає квартиру. Жінка досі приписана за адресою Ковельська, 31. Говорячи про інші 3 квартири, то це не питання міської ради, адже коли ми надавали їм земельну ділянку, то в договорі було вказано, щоб вони вирішили питання щодо відселення людей», - інформував Карабан.

Член комісії Петро Бойко висловив здивування щодо зменшення суми пайової участі.

«Для кого вони ті труби робили? Для себе ж – для мешканців свого будинку! Не було б цього будинку, то і не треба було б цієї труби. Я пропоную не приймати акти готовності об’єкту, допоки вони не здійснять передачу квартири пані, яка там приписана», - наголосив депутат.

Присутні підтримали цю пропозицію.

Втім, коли голосували за проект рішення про зменшення пайової участі, то 4 присутніх утрималися, а 2 проголосували «За». Відповідно, не вистачило більшості голосів щоб питання винести на депутатський розгляд, його не включатимуть у порядок денний.

Насамкінець Леонід Карабан додав, що забудовник прострочив терміни здачі житлового комплексу й лучани нарікають на недобросовісних бізнесменів.

Із цього приводу голова комісії Андрій Козюра наголосив, що не ухвалене депутатами рішення не завадить забудовнику дотриматися обіцянки.

«Те, що ми не виносимо питання про зменшення пайової участі, - не заважає завершити все, виконати свої зобов’язання та здати об’єкт. А вже тоді й він зможе звертатися в міську раду з проханням зменшити суму пайової участі», - сказав депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
власник квартири Показати IP 13 Квітня 2018 22:49
А хто такій Петро Бойко?
До козюри Показати IP 13 Квітня 2018 23:15
Нехай цей депутат прочитає хоча б бланк акту готовності, і там чітко написано. А зменшення пайової участі зливової та водопровідної мережі якщо б вони обслуговують інші території то да але для новобудови. А тротуари то у вас би люди не купували.... Комплексна діра в законі...
живу тут Показати IP 13 Квітня 2018 23:46
а ви бачили, що рів'єра вже лущиться і облітає плиткою, а вимощення попереду провалюється, дивись щоб дом не почав завалюватись . розрили прохід від трансформаторної, коли клали кабелі, і не впорядкували досі - стрибаємо по ямах. рідкісна будівельна холява
там до живу тут Показати IP 14 Квітня 2018 02:58
Від тої будки трансіорматорної що небудь і як небуть скоро заривали..а через два дня прийшли органи на опис будівництва..скільки за такк спєшку дав кучерявий..і по чому ми ходимо крім розритої вулиці буде видно коли посєлєнців запустять.чи витримає будка..як продають квартири коли будинок не то що не зданий а ще з зпборгованністю перед містом..
треба Показати IP 14 Квітня 2018 02:52
Підтримати члена амбарної книги у нього ще мінімум три великих будівництва схожих...земля за дарма комунікації місто платить..будують хто і як всі бачать..потім касякі місто в виправить..вся фігня вернулась.
! Показати IP 14 Квітня 2018 09:08
Прокуроре ! Весь процес і без мікроскопа - тягне на корупцію і кримінал.
Анонім до ! Показати IP 15 Квітня 2018 20:59
Коли наступні збори мешканців по поводу здачі
Анонім Показати IP 24 Квітня 2018 20:15
мають відбутись 15 травня збори мешканців

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus