USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Російська компанія «кварталівців» не закривається, а хоче збільшувати продажі, – «Схеми»

2 Жовтня 2020 12:29
Російська компанія «Грин Филмс», співзасновником якої до весни 2019 року був Володимир Зеленський, а наразі є перший помічник президента Сергій Шефір, не планує припиняти чи скорочувати діяльність, а навпаки працює над збільшенням продажів.

Про це йдеться у програмі «Схеми», яка проаналізувала звіт компанії про бухгалтерський баланс і фінансові показники за 2019 рік, передає Українська правда.

«Керівник «Грин Филмс» у поданих документах зазначає, що товариство «не ухвалювало рішень про припинення чи скорочення діяльності», а навпаки «вживає заходів для збільшення об’ємів продажів і зниження собівартості», – зазначають журналісти.

У «Поясненні» до поданого звіту вказується, що компанія вже кілька років поспіль працює собі в збиток, але в 2019 році змогла зменшити збитки на третину порівняно з минулим роком, до майже 5 мільйонів рублів (близько 1,7 мільйона гривень) через скорочення оплати праці й видатків на оренду приміщень.

Також у «Грин Филмс» прозвітували про зменшення боргового навантаження за 2019 рік на 12%, до понад 170 мільйонів рублів (або майже 58 мільйонів гривень).

Журналісти відзначають, що це може свідчити про те, що у компанії не збираються згортати діяльність, а навпаки, дотримуються обіцянок перед кредиторами, щоб продовжувати роботу.

У документі зазначено, що «Грин Филмс» володіє нематеріальними активами, вартість яких станом на грудень 2019 року склала майже 137,2 мільйона рублів (майже 47 мільйонів гривень).
Це права на аудіовізуальні твори: «8 новых свиданий», «8 первых свиданий», «8 лучших свиданий», «Мамочки», «Между нами девочками», «Папаши», «Петля Нестерова», «Ржевский против Наполеона», «Служебный роман. Наше время», «Я буду рядом» та сценарій «The Replacement».

Також у «Поясненні» прозвітували, що повернули Мінкульту Росії 35 мільйонів рублів (майже 12 мільйонів гривень) на виробництво фільму «Вниз», а також відсотки за користування коштами федерального бюджету.

Сергій Шефір на прохання «Схем» прокоментувати плани російської фірми, де він є співзасновником через кіпрську компанію, не відповів, але зазначив, що «функції засновника в комерційних компаніях можуть не збігатися з виконавчими посадами в цих же компаніях». За його словами, він «не обіймає жодних посад в органах управління кіпрської компанії, не відповідає за операційну діяльність, не веде бухгалтерський облік і навіть не провітрює приміщення офісу».

На початку 2019 року «Схеми» з’ясували, що Володимир Зеленський і його бізнес-партнери мають компанії у Росії, попри запевнення тоді ще кандидата у президенти, що закрили бізнес у 2014 році. Журналісти знайшли три російські фірми, які займаються виробництвом кінофільмів і телевізійних програм: «Вайсберг Пикчерс», «Платинумфильм» і «Грин Филмс».

Засновник усіх трьох компаній – зареєстрована на Кіпрі Green Family Ltd, кінцевим бенефіціаром якої був вказаний Володимир Зеленський і його партнери по «Кварталу 95».

Зеленський спочатку заперечував цей факт, але потім визнав і вибачився перед журналістами.

Тоді з’ясувалося, що компанія «Грин Филмс» не лише працює в Москві, але й отримала 35 мільйонів рублів (майже 12 мільйонів гривень) на зйомку фільму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ігор луцький Показати IP 2 Жовтня 2020 12:47
Це ті ,що постійно говорили за ліпецьку фабрику?...Зеленський спочатку заперечував цей факт, але потім визнав і вибачився перед журналістами.А перед виборцями не треба вибачатись?Все через офшори.А людину,яка на ринку торгує шкарпетками,заставляють купити касовий апарат.Брехуни,шахраї,бариги...Фу!
Монтян гляньте Показати IP 2 Жовтня 2020 15:00
Про одеську кіностудію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus