USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ще 5 країн можуть вислати дипломатів РФ через отруєння Скрипаля

23 Березня 2018 10:59
Слідом за ЄС і Британією ще п'ять європейських країн розмірковують над тим, щоб вислати російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на видання The Guardian.

Зазначається, що Франція, Польща, Естонія, Латвія і Литва розглядають можливість висилки російських дипломатів у відповідь на отруєння Скрипаля, як того вимагає уряд Великої Британії.

Зокрема, президент Литви Даля Грібаускайте зауважила, що "всі країни розглядають такі заходи" і додала, що не привітала президента Росії Володимира Путіна з "перемогою" на виборах.

Тим часом прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте підтвердив інформацію ЗМІ про те, що Євросоюз відкликає свого посла з Москви, щоб провести консультації у цій справі. За його словами, це скоріше запобіжний захід, а не формальні санкції проти Кремля.

Як відомо, Велика Британія висилає з країни 23 російських дипломатів та припиняє всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

17 березня Росія оголосила про висилку 23 дипломатичних співробітників посольства Великої Британії в Москві, а також відкликала згоду на відкриття та функціонування генерального консульства Британії в Санкт-Петербурзі. Окрім того в МЗС РФ повідомили про закриття Британської Ради в Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 23 Березня 2018 11:29
Я даже радуюся, менi стало хороше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus