USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Соцвиплати зменшать волинянам найближчим часом

5 Березня 2014 08:00
Уряд України зараз працює над стратегією економічного підйому держави. Одним з головних пунктів – скорочення пільги для населення.

«Зараз розробляється відповідний план, за кілька днів ми будемо точно знати, які це будуть скорочення виплат. Згідно з попередніми прогнозами – менші пенсії й пільги отримуватимуть високооплачувані чиновники», - розповідає Інформаційному агентству Волинські Новини завідувач кафедри державних фінансів, професор Східноєвропейського університету імені Лесі Українки Микола Карлін.

Економіст каже, що скорочення соціальних виплат, можливо, відчують не лише заможні українці. Зокрема, Уряд може скоротити виплати при народженні дітей.

Микола Карлін переконаний, що в час економічної кризи, ми не можемо дозволити такі великі витрати грошей: «Необхідно щоб за першу, другу і третю дитину батьки отримували однакову суму - в розмірі 30 тисяч гривень. Це дасть дуже серйозну економію державного бюджету. Зараз за другу дитину платять трошки більше 60 тисяч гривень, за третю біля 130 тисяч».

Микола Карлін каже, що разом зі своїми колегами підтримують такі рішення, бо це необхідний шлях для подолання фінансових труднощів в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 57
справедливо Показати IP 5 Березня 2014 08:15
Дійсно, чим відрізняється третя дитина від першої? чи сьомої? а такі виплати не спонукають людей до праці. переважно батьки ці гроші просто проїдають. підіть на комісію, де призначають допомоги малозабезпеченим, там більше половини справ звучить так - " чоловік не працює, жінка не працює". робочі місця треба створювати, а не соціалку платити.
Ну ну до справедливо Показати IP 5 Березня 2014 08:36
Завдання економістів - не ділити гроші, а їх створювати. У статті карлін " переконаний, що в час економічної кризи, ми не можемо дозволити такі великі витрати грошей". То в мене зауваження-питання: При антинародній владі платилося, а тепер- зась ?
мама до Ну ну Показати IP 24 Квітня 2014 18:31
http://countrymeters.info/ru/Ukraine/
Ще більш справедливо до справедливо Показати IP 5 Березня 2014 08:52
А ви думаєте, мамам , які виховують дітей, їсти не треба? Чи може з немовлям на "Кромберг" на зміну вийти, чи зимою з коляскою на базар працювати?????? В мене малих дітей нема, вже виросла дитина, але я з жахом пригадую те, коли сиділа з малою без копійки 12 років назад.
Теж мама до Ще більш справедливо Показати IP 5 Березня 2014 09:01
Цікаво, як ростили наші батьки усіх нас до цих виплат - і виросли, і зробили базу для теперішнього розкрадання. А от сучасному поколінню не буде чого ділити - бо нема кому надбати.
мама до Теж мама Показати IP 5 Березня 2014 09:05
нас ростили в умовах ще Радянського Союзу, коли співвідношення з/п і цін були адекватні. В умовах перебудови - було дуже сутужно.. я при заморозках ходила в Інститут в весняних тоненьких туфельках, бо батьки не мали змоги купити мені нормальне взуття. При таких умовах багато дітей будуть народжувати? Тому і став різко скорочуватись ріст населення, тому й приняли таку програму. Так, і у війну народжували і ростили дітей, але якими жертвами?.. і чи варто повертатись у ті часи?
Анонім до Теж мама Показати IP 5 Березня 2014 09:12
Моя мама в декреті сиділа 3 роки при Союзі, а потім її робота чекала, Так нас і виростили.
мама до Анонім Показати IP 5 Березня 2014 09:18
А моя мама сиділа в декреті до півроку, а далі мусила йти на роботу.. це було добре?
Теж мама до мама Показати IP 5 Березня 2014 09:25
Ніхто не каже Добре чи не Добре, це так Є. Колись і зима була як зима, і літо як літо. А сьогодні -НЕ ТАК, як колись. Але так -Є. А тоді так БУЛО. І ніхто не знає, як БУДЕ. Наші батьки ВМІЛИ переносити труднощі, а ми НЕ ВМІЄМО.
ага до Теж мама Показати IP 5 Березня 2014 09:45
ну то затягніть свій пасок і своїх дітей і переносьте труднощі. а влада (будь-яка) нехай за ваш рахунок розбудовується. поки будемо мовчати і терпіти, доти нас будуть і використовувати.
Теж мама. до ага Показати IP 5 Березня 2014 10:00
Я за Союзу здобула освіту, яка дає змогу обирати ту роботу, яку я хочу і вмію виконувати, тому можу ставити свої умови керівництву (делікатно). При 30-літньому стажі пережила всяке - і скорочення, і опалу керівництва (за той же максималізм). Тому , якщо можете - то протестуйте. А ні - змиріться і шукайте інший шлях.
еге ж до Теж мама Показати IP 6 Березня 2014 09:25
ті, що дійсно створили базу, вже давно глибокі пенсіонери, а ті, які при розвалі Союзу накинулись на це все і порозкрадали - якраз наші пепередники. а нам все це відновлювати і відбудовувати.
Олена до Ще більш справедливо Показати IP 26 Березня 2014 20:43
А може треба думати коли народжувати?не говорю про першу чи другу дитину,а про третю ,четверту і тд,Що ти і твій чоловік цій дитині можеш дати?Не треба казати нам держава не допомагає? .Коли вони народжуються для того щоб держава платила гроші наші гроші з зарлат наших.Я працюю на такій роботі і час від часу бачу цих "мамочок" діти грязні ,немиті і точно ці гроші тратяться не на діточок ,а на пиво іт.д.
мама до справедливо Показати IP 5 Березня 2014 09:01
такі виплати спонукають нормальних, адекватних батьків до народження дітей, а асоціальних верств населення - ні. Тому й потрібно розробити жорсткіший механізм, щоб контролювати за витратами в таких сім'ях, чим зараз соціальні служби мають займаютися, АЛЕ більшою мірою - "на словах" та "на папері"...
мама до справедливо Показати IP 28 Березня 2014 18:53
А ти прогодуй одну дитину і прогодуй трох і тоді дойде а ще зроби вибір яку з дітей треба було вбити щоб було легше годувати!
Ну ну Показати IP 5 Березня 2014 08:46
Микола Карлін каже, що разом зі своїми колегами підтримують такі рішення....... За дискредитацію влади - засудити їх до вищої міри соціального захисту .
мама Показати IP 5 Березня 2014 08:51
А чому не переглянути з/п і надбавки, пенсії прокурорам, суддям, депутатам? чим їхня праця відрізняється від праці хірурга і його навантаження (викликають вдень і вночі, і у вихідні)? Чому не скоротити виплати на оздоровлення тим же депутатам? пересічні громадяни оздоровлюються за свій рахунок, то чому і вони не зможуть так? більше 34 тис.грн. на одного - це реальна економія! А друга і третя дитина відрізняються від першої тим, що в такій державі важко наважитись народити більше одної дитини, щоб дати їй достойне життя і перспективу. На скільки щорічно скорочується чисельність нашого населення? колись нас було 52 мільйони.. а тепер? скоро на нашій територій будуть жити китайці.
Igor до мама Показати IP 5 Березня 2014 09:18
А це тому, що більшість вас проти люстрації, і як тільки почались більш радикальніші дії правим сектором, ви всі тут Завіжжали що вони не праві, що треба бути стримании, толерантними і все без насильства робити. От тепер і насолоджуйтесь... був шанс все радикально змінити але люди далі не пішли..
мама до Igor Показати IP 5 Березня 2014 09:50
Коли хамло прийде до влади - це теж не дуже добре. навіщо того ж Башкаленка було обливати водою на холоді? це що, показали, хто сильніший, чи розумніший? я була "ЗА" Майдан, і з дітьми на мітинги ходила... а тепер що чекати?
правдивий до мама Показати IP 5 Березня 2014 09:27
От скасували пільги депутатам (а це було надруковано в "Урядовому кур'єрі?) то чому далі не продовжують? Відомо, що суддям і прокурорам підвищували, щоб працювали "ефективно" на владу, а тепер чому їм не скасовують? Чи теж розраховують на їхню "правильну" роботу коли треба?! Ну і у чому тоді різниця між ціми владами?:) Людей як дурили - так і будуть дурити, а ви проковтнули на Майдані і...?!:(
мама до правдивий Показати IP 5 Березня 2014 09:53
з/п попіднімали прокурорам і суддям НІБИ для того, щоб ті не брали хабарі. тоді і лікарям треба було підвищувати - аби лікували правильно і оперували добре, і вчиталям - щоб вчили тих же майбутніх лікарів і всіх решту, і працівникам - щоб добре будували і будинки не валились... за Вами, правдивий, згідна.
Аноним до мама Показати IP 26 Березня 2014 20:46
думати треба перед тим як нарооджувати?чи народжувати заради соц. виплат?
лучанка Показати IP 5 Березня 2014 09:15
можливоє і є такі родини де дитячі гроші використорують за призначенням а ле в мене маленька дитина якій теж потрібне харчування і ці 810 грн в міс одноразової ідуть повністю на дитяче харчування молочної суміші (грудне вигодовування не вдалось зберегти) яка коштує нутрілон 90 грн(на інші алергія) вистачає лише на 3 дні от порахуйте вистачає коштів чи ні а ще фрукта якогось потрібно дати дитинці це не рахуючи одягу голою дитина ж не ходитиме памперс ми одягаємо лише на вулицю бо й так дорогі а дома перемо пільонки.можливо хтось і думає що 30 тис це багато то вони так розбиті на 2 роки що виявляються копійками . однозначно народжуваність знизиться бо харчування не дишевшає .
спостережливий Показати IP 5 Березня 2014 09:20
а списали з олігархів 24 мільярди податковоі заборгованості пнред державою вже забули краще в людей забрати чи як
мама в декреті Показати IP 5 Березня 2014 09:22
у мене одна дитина, виплати отримую як і усі : щомісячні при народженні та соціальні по доходах, в середньому до 1000грн. При сьогоднішніх цінах на одяг, харчування, памперси - це дуже мало, особливо коли в сімї працює лише тато.Але дорогі мої, коли ми збирались "збільшувати демографічну ситуацію країни" - то обмірковували все дуже ретельно. Одне діло зробити- зовсім інше виховати. Мої знайомі мають по двох діток і більше, і повірте мені одиниці витрачають "дитячі гроші" на гарні іграшки і якісні фруктові пюре... Шкода, що реальність сьогодення -це діти заради грошей, а не навпаки
СП Показати IP 5 Березня 2014 09:39
Дорогі мами)))!!! Не суперичайтесь. Багато сімей стали народжувати дітей, щоб діти прогодували БАТЬКІВ!!! Багато сімей(багатодітних - п'яничок). А про ОЛІГАРХІВ , я згідна треба потихеньку з них все видоїти, так як вони з НАС.
123 Показати IP 5 Березня 2014 09:42
Пакращення вже сьогодні!
бабуся Показати IP 5 Березня 2014 09:54
Миколо Карлін, звертаюсь до Вас. Ви "правильно" вирішили, МОЛОДЕЦЬ!!! Легше всього зекономити на дітях. Ви ж не живете на заробітну плату у 1,5 тис. грн., правда? Всі дуже добре знають, на які "доходи" Ви живете, на яких машинах Ви їздите, які харчі Ви їсте. Мабуть не так Ви бачите весь світ, як звичайні люди, бо ці звичайні люди мають ще Вас утримувати, щоб Ви з жиру бісились, і щоб такі ідеї Вам в голову лізли. Ви ж не берете взятки по 10-20 грн., а мінімум 200-300 грн. Ще ніколи ситий голодно не розумів. Спочатку почали давати ці "допомоги", ціни піднялись в кількасот раз, а тепер заберіть, цікаво чи і ціни на дитяче взуття, одяг, харчування і т.д. теж впадуть до колишніх, коли не було ніяких допомог і можна було жити на зарплату чоловіка, коли жінка перебувала у відпустці по догляду за дитиною? Можливо не в дітей потрібно забирати??? Можливо переглянути пенсії, у кого більше за 4,0 тис. грн.??? і заробітні плати у таких як Ви та багато подібних Вам, де заробітні плати по 10,0 тис.грн., а Вас таких у Луцьку ой як багато, але своє віддати шкода. Пенсіонери - це наше "майбутнє" іх тоже не можна зачипати, а бідні мами з дітками будуть мовчати, от в них і заберем, МОЛОДЕЦЬ!!!!!!!!!!
Теж мама. до бабуся Показати IP 5 Березня 2014 10:13
Микола Іванович - поважна і дуже розумна людина. І не в роскоші виріс. Сам із дитячого будинку (пробачте Миколо Івановичу). І до всього дійшов тяжкою працею і розумом, а не за рахунок пільг. І хай озветься ХОЧ ОДИН студент, який дав хабаря Карліну.
мама до Теж мама. Показати IP 24 Квітня 2014 18:41
от-от, тепер поважних та розумних людей в дитбудинках стане більше.
111 до бабусі Показати IP 5 Березня 2014 10:10
Підпримую на всі 100%!!!!!!!!!
бабуся Показати IP 5 Березня 2014 10:21
Я не розюмію чому коли щось стосується бюджетних грошей , в першу чергу беруться за дитячі гроші яких дійсно вистачає в притик на дитину і то з економією.А ніхто не може зрозуміти що зарплати в прокурорів ,суддів , депутатів в сотні разів перевищують дитячі виплати . Чому соціальні служби працюють тільки в одному напрямку не всі одинокі мами , багатодітні мами не мають ніяких підтримок з цієї служби , а ще коли звернеться мама яка не має знайомих в цій службі, то можуть нагрубити і сказати що народила то і виховуй, ось така справедливість. Так колись не платили на діток, але хліб ,молоко ,одяг дитячий коштував стільки що можна було якось прокормити дитину , були молочні кухні ,оплата за садочок мізерна і дітки їли натуральну їжу. Точому питання посталу про дитячі виплати подумайте щановні мужновладці і зробіть висновки з кого потрібно знімати соціальні ,державні виплати з дітей чи корупціонерів.
С.В.С. Показати IP 5 Березня 2014 11:23
І якій д***л сказав що одна дитина і три це однаково.Ти просто вдягни дітей з ціми європейськіми цінами.
222 Показати IP 5 Березня 2014 11:53
якщо зняти трохи дитячих грошей, то у циганів, а то за їхніх 6-7 дітей можна прокормити 2-3 сім'ї нормальних. Я не проти нацменшин, аби тільки робили як усі, а то хазяї при таких виплатах на нашій землі, або в Індію їх , в Румунію - звідки розплодились по всьому світу. Це ж дожилися українці на своїй землі, що циганя з рук здачу на автостанції біля каси видирає на "опарацию",а як не дала - то побажало одній жінці щоб " ти ослепла..."
саме так до 222 Показати IP 5 Березня 2014 16:33
цигани живуть сім'ями і не розписуються, аби мати статус матерів-одиначок, аби отримувати виплати.. це при тому, що мужчини їхні сидять і курять бабмук... і з нас сміються..
Лучанин08 Показати IP 5 Березня 2014 11:54
Що одна дитина, то не три. бо всі видатки треба множити на три. Відповідно розрахунок допомоги при народженні і був таким чином розрахований. В мене особисто троє дітей. Дружина зараз в декретній відпустці. Ті кошти, які виплачують на третю дитину і розбили на роки і виплачують по тисячі щомісячно. Ці кошти тратяться на дитину. Хто має дітей до року, той підтвердить, все подорожчало, причому як товари, які завозять за кордону, так і українські, і всі привязуються до долара. цих коштів вистачає лишена памперси та харчування. Чому контролюючі органи не перевіряють ціноутворення в магазинах і на ринках. Я особисто готовий відмовиться від тих 130 гривень які держава виплачує як допомогу дружині, але не коштів на дитину. Мені також цікаво чи відмовиться Микола Іванович від надбавок, різноманітних доплат до його зп, які фінансуються з бюджету???
справедливо до Лучанин08 Показати IP 5 Березня 2014 12:53
Так про це й мова, що на кожну дитину треба платити ОДИНАКОВО! щоб не робили на цьому бізнес. і хай це жорстоко - але треба думати чоловікам, чим сім'ю годувати
Лучанин08 до справедливо Показати IP 5 Березня 2014 15:52
тих хто на цьому робить бізнес треба перевіряти, для цього ми годуємо цілу армію чинуш. Швидше за все під ніком Справедливо і виступає один із них, в якого можливо взагалі немає дітей, а тому поняття не має що це таке. Розмір цієї допомоги на рівні мінімальної пенсії - хто за неї проживе???
Справедливо до Лучанин08 Показати IP 5 Березня 2014 16:34
І діти є. і не чинуша. і в 45 років - 28 років стажу. п-р-а-ц-ю-в-а-т-и треба!
невідомий до Лучанин08 Показати IP 7 Березня 2014 16:36
правильно
мама до Лучанин08 Показати IP 24 Квітня 2014 18:48
хай микола іванович зменьшить свою зарплату до 800 гр він же не сидить вдома з дитиною, може піти, підработать. тим більше у них всіх є додаткові доходи
лучанка Показати IP 5 Березня 2014 12:53
І я підтримую цю ідею- родити дітей треба не за соціальні виплати, а для себе та розраховувати на свій бюджет!!!! Маючи соціальні виплати такі, хто піде працювати!!!
читачка до лучанка Показати IP 5 Березня 2014 16:41
напевно, до кожної конкретної ситуації потрібно підходити диференційовано. багатіям ті виплати погоди на роблять, а коли мама одна (у моєї знайомої така ситуація), немає взагалі ні батьків, ні родичів, і мала дитина на руках, яка дуже часто хворіє з ускладненнями. як їй вийти на роботу, доки дитина не в садочку? за що жити? тільки не пишіть типу "навіщо одній народжувати?"
Уряд Показати IP 5 Березня 2014 13:23
Ще уряд сам не знає, а ви звідки знаєте?
Мамуся Показати IP 5 Березня 2014 13:45
Напевно, не всі знають, що цю одноразову допомогу виплачують не відразу, а розбивають ті 60 тисяч на 4 роки (це за 2 дитину). Тому мама отримує на руки 1000 гривень на місяць (де 870 гривень- то одноразова допомога, а 130 гривень- по догляду за дитиною до 3-х років). От і подумайте, як мамі прокормити свою дитину??? і самій ще потрібно чимось харчуватися, щоб накормити дитину((( Пропоную почати економію з такої категорії, як військові пенсіонери, які отримують 4000-7000 гривень. Невже в пенсіонерів більше потреб, чим в маленьких дітей і молодих сімей? Підтримую ту думку, що потрібно економити, але не на дітях і тих копійках, які реально виплачують!!!!!
Олександр Показати IP 5 Березня 2014 14:19
Це ж треба - сказати, що на народженні дітей роблять бізнес... Та йолки-палки, якщо є піввідсотка даунів, то є, а при чому тут усі інші? Мами для держави громадян народжують. Хтось має одну дитину, а хтось наважується на три і більше - чи це не подвиг у наш час. А познімайте краще купу дрібних пільг: дітей війни, безкоштовні проїзди і т.п. А ДІТЕЙ НЕ ЧІПАЙТЕ!
Теж мама до Олександр Показати IP 5 Березня 2014 22:48
Була одна - у мене захисники Вітчизни! Мені все полагається!ІА ні один в армії не був. Для себе дітей народжуйте, а не для держави.
Лучанин08 Показати IP 5 Березня 2014 16:00
Цілком підтримую Олександра. оцих кілька відсотків це і є чиновники, які зараз бояться за свої крісла, пільги, різноманітні надбавки і доплати. З оцих потрібно в першу чергу знімати. Та й взагалі скоротити чиновницький апарат у виконавчій владі та органах місцевого самоврядування на 50 %, все одно нічого путнього не роблять. Вони навіть папірці з одного відділу в інший передають три місяці, на собі переконався. А ще ЦНАП створили, який як канцелярія приймає документи і віддає, а коли потрібно дійсно вирішити якесь питання, то мусиш йти на прийом по всіх відділах і кожному неси копії і оригінал документів. Таке враження що бюджет міста формується зі здачі макулатури
Лучанка Показати IP 5 Березня 2014 16:08
Згадайте - минулого року, ми не вирішували кого обділити - дітей чи пенсіонерів. Все виплачувалось вчасно! А тепер...........допригалась на майдані
ну-ну до Лучанка Показати IP 5 Березня 2014 16:46
а ще порахуйте, скільки набрались кредитів, який процент з тих грошей осіло в карманах, скільки років нам з власних карманів віддавати ті борги, і що залишилось в казні. не можна безкінечно позичати і жити при цьому без проблем.. колись вони починаються і їх потрібно комусь вирішувати. от цей момент і настав.
Лучанка до ну-ну Показати IP 5 Березня 2014 17:10
Так, момент настав - і нова, не бандюкова влада, нам допомогла, за рахунок МВФ, на пених умовах: - збільшення цін на газ для муніципальних підприємств на 50%; елктроенегрії на 40%; підвищення пенсійного віку для чоловіків- на 2 роки, для жінок - на 3; приватизація шахт та відміна сумбсидій; зменшення соціальних виплат......і коли все це прийде до дії, от тоді люди зрозуміють, що краще би ЦЕЙ МОМЕНТ не наставав
ну-ну до Лучанка Показати IP 5 Березня 2014 17:42
А Ви думаєте, якби Янукович залишився при владі і Росія дала 15 млрд дол. кредиту нам - не треба було б віддавати? Так Янукович просто виграв би час до виборів за рахунок цих грошей, а там - було б те ж саме, що є вже зараз. Звичайно, краще, аби таких МОМЕНТІВ не було. Цікаво, яке співвідношення працюючих до пенсіонерів та інших непрацездатних?
Лучанка до ну-ну Показати IP 5 Березня 2014 17:52
Почитайте на яких умовах МВФ дає нам кредит. Янукович хоть и ржавый - но последний болт в нашей системе (с) Бузина. Він єдиний хто тримав схід і захід, єдиний хто міг врегулювати відносини з Росією. Можливо комусь неприємно це читати - але то фанкт
Лучанка до Лучанка Показати IP 5 Березня 2014 17:52
*фаКт
Альона Показати IP 5 Березня 2014 19:58
В мене 1-ша дитина інвалід дякуючи нашим лікарям. На реабілітацію мені ніхто не дав жодно?ї гривні. Недавно родила другу дитину. Хай Яценюк скоротить видатки депутатам, а не дітям! Краще економити на дітях! Ніхто не порахував скільки коштує одяг,памперси і каші!
мама Показати IP 28 Березня 2014 19:09
Нехай Яценюк попробує попробує на 800грн прогодувати дітей ! Це виходить дитині ні фруктів ні сумішів ні одягу не купувати а тільки гречку і макарони і то пісні.Чи захоче годувати він таким свою сімю а ще треба за хату чимось платити . Жінці получається коляску з собою і на роботу йти . Він дуже розумне виправдання знайшов "зберігає Україну для дітей" а чим тих дітей годувати як їх підняти.
Мамочка Показати IP 2 Квітня 2014 13:22
Я думаю що хай краще депутати зменшать собі зарплати то 5тис.грн и тоді економіка України збільшится точно.А не забирають ці нещасні гроші на дітей.Вони напевно незнають що пачка дитаячої суміши коштує 80грн а вистачає її на три дні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus