USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Стоп, Путін! Стоп, війна!»: світ підтримує Україну

11 Червня 2016 23:55
Близько сотні українських і болгарських активістів взяли участь в акції «Стоп, Путін! Стоп, війна!». Аналогічні акції відбуваються в Америці та Європі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Акція відбулася сьогодні, 11 червня, в Софії.

Активісти закликали Болгарію як члена ЄС не погоджуватися з ідеєю послаблення санкцій проти Росії доти, доки Москва підтримує озброєних бойовиків на Донбасі й продовжує окупацію українського Криму.

Під гаслом «Стоп, Путін! Стоп, війна!» у багатьох країнах ЄС, а також у США, Канаді та Україні 10-11 червня відбуваються громадські акції на підтримку України.

Учасники пікетують дипломатичні місії Росії, а також урядові будівлі у країнах проживання, щоб привернути увагу політиків і дипломатів до загострення ситуації на сході України.

Як повідомила Радіо Свобода координатор акції Ірина фон Бург (Швейцарія), її учасники також звертаються до Європейського парламенту з вимогою змусити Росію вивести свої війська з території України і припинити насильство на окупованих українських територіях та в анексованому Криму. Також учасники акцій пропонують ОБСЄ посилити спостережну місію на Донбасі та перевести роботу місії на цілодобовий режим, а також – щоб ОБСЄ контролювало непідконтрольну Києву ділянку українсько-російського кордону.

«Ми звертаємось до європейської, світової спільноти з вимогою посилити тиск на Росію, щоб вона вивела свої війська з окупованої частини України. Ще одна наша вимога до європейської спільноти – продовжити санкції проти Росії. У разі, якщо наші вимоги не будуть почуті і взяті до уваги, активісти українських європейських організацій будуть готові розпочати безстрокове голодування», – зазначила фон Бург.

Жителі міст Північної Америки також долучилися до акції 11 червня, в Естонії та Італії проукраїнські акції відбулися раніше цього тижня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
мирнаЯ Показати IP 12 Червня 2016 14:00
Щось замало як для всього світу!
Путин до мирнаЯ Показати IP 12 Червня 2016 22:04
Украинцы, не дождетесь, Россия на Вас не напала и не собирается. После того как Вас кинули и США и Европа, Россия не собирается Вас кормить. Вырубайте на радость американцам свои леса, вывозите чернозем, закрывайте заводы ........ пока сегодня есть что продавать. Но наступит завтра, когда все это закончится. И что оставите потомкам?
zeroprint33 до Путин Показати IP 13 Червня 2016 11:58
На Волинi лicа хватить ще до Кремля превезем.Слава Украiнi!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus