USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Білорусі знайшли дівчинку та бабусю, яких окупанти вивезли з Україну після розстрілу родини

18 Березня 2022 00:03
Українські консули розшукали у Білорусі дівчинку та бабусю, яких вивезли з України російські окупанти після розстрілу їхньої родини у Київській області.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Фейсбуці.

Як зазначив міністр, 28 лютого в Київській області російські військові обстріляли автомобіль з мирною сім’єю, яка намагалася виїхати з району бойових дій. Під час обстрілів мати з батьком та 18-річний син загинули. Вижили бабуся та онука 5,5 року, яка отримала кульове поранення в голову. Окупанти вивезли їх до Білорусі.

«Наші консули їх знайшли. Дитину прооперували в одній з білоруських лікарень. У зв’язку зі втратою батьків співробітниця консульського відділу посольства Мар’яна Боцвінюк оформила тимчасову опіку та посвідчення особи для повернення в Україну. Сьогодні дівчинку виписали з лікарні. Посольство орендувало реанімобіль, який відвіз бабусю та онуку за кордон, де вона нині продовжує лікування. Стан дитини стабільний, загрози життю немає», – заявив Кулеба.

Глава МЗС подякував українським консулам і посольству, а також білоруським лікарям, які врятували дитину, та білоруському волонтеру, який супроводив наших співгромадян до кордону.

Також Кулеба повідомив, що українські консули докладають максимум зусиль для допомоги та захисту українців, які опинилися у важкому становищі за кордоном.

Раніше повідомляли, що російські окупанти вбили співробітницю однієї з партнерських організацій USAID, українку Валерію Максецьку, її матір та водія, коли ті намагалися виїхати з Києва. Також агресори розстріляли колону жінок та дітей на Київщині.

Крім того, у селі Мохнатин біля Чернігова російські загарбники вбили трьох місцевих підлітків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus