USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У Чорнобилі перші ядерні відходи помістили в нове сховище

19 Листопада 2020 23:50
У нове сховище відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2) на ЧАЕС відправили перший саркофаг з відходами.

Про це повідомляє Корреспондент.net з посиланням на Держінспекцію ядерного регулювання у четвер, 19 листопада.

«Перший ДСЕП, заповнений 93 відпрацьованими тепловиділяючими збірками (ВТВЗ), в присутності фахівців Держатомрегулювання, ДАЗО, Holtec International та інспекторів МАГАТЕ встановлений у бетонний модуль зберігання (БМЗ) для зберігання протягом 100 років», – сказано в повідомленні.

Станом на 19 листопада з СВЯП-1 в СВЯП-2 перевезено 120 ВТВЗ.

Роботи виконуються у відповідності з Програмою введення в експлуатацію СВЯП-2, яка передбачає повне завантаження і установлення на зберігання двох двохстінних сухих екранованих пеналів – великого двостінного герметичного контейнера з борованої нержавіючої сталі.

Нагадаємо, що раніше Чорнобильську АЕС закрили для туристів. Так само адміністрація ЧАЕС обмежить міжнародні відрядження своїх працівників і технічні візити іноземних фахівців на майданчик станції.

Також повідомлялося, що корейці випробують на ЧАЕС свої технології. В рамках угоди представники ЧАЕС за технологіями KAERI виконають пінне очищення фрагментів бетонних і сталевих конструкцій від радіоактивного забруднення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus