USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку презентували конкурс «Молодіжна столиця України»

22 Грудня 2017 09:12
В Україні стартує національний конкурс «Молодіжна столиця України», ініціаторами якого є Міністерство молоді та спорту України, Український інститут міжнародної політики та Національна молодіжна рада України.

21 грудня у Луцьку відбулася презентація конкурсу у приміщенні Луцької міської ради. Представники місцевого самоврядування та громадські активісти з Волині взяли участь у заході, інформують у міській раді.

З вступним словом виступив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Костянтин Петрочук, директор департаменту сім'ї, молоді та спорту Олексій Веремійчик та представник студентства Віталій Сніжко.

Координаторка конкурсу Марина Хромих розповіла учасникам заходу про умови проведення конкурсу, наголосивши, що одним з найважливіших завдань конкурсу є налагодження співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням.

«Загалом ініціатива створена в контексті європейського аналогічного конкурсу, участь в якому можуть взяти всі міста Європи без виключень. Якщо ми подивимося історію молодіжних столиць у Європі, то побачимо, що саме маленькі міста дуже часто отримують цей статус. Тому все залежить лише від вас і вашої ініціативності», - прокоментувала Марина Хромих.
Основною метою конкурсу є активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді в містах України.

Молодь Волині разом з представниками місцевої влади може взяти участь у конкурсі заповнивши заявку до 10 січня 2018 року включно. Координує конкурс на Волині - Юлія Ткачук, у Луцьку - Катерина Синюк. По закінченню заходу представники департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради разом з громадськими активістами домовились про створення робочої групи, яка буде працювати над поданням заявки на конкурс.

З Положенням про конкурс, критеріями відбору та формою заявки міст для участі в конкурсі детальніше можна ознайомитися на сайті конкурсу http://youthcapital.org.ua та на офіційній сторінці в Facebook: https://www.facebook.com/youthcapitalofukraine.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus