USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У центрі Луцька День Незалежності святкували разом з іноземними гостями

24 Серпня 2018 22:01
Яскраві образи давніх єгиптян та запальні танці спекотної та старовинної Сицилії: з днем народження Україну вітали закордонні учасники «Поліського літа з фольклором».

Концерт «Незалежній Україні» мистецьких колективів з України, Мексики, Єгипту та Італії відбувся 24 серпня на Театральному майдані у Луцьку.

Третій день 15-го міжнародного фестивалю «Поліське літо з фольклором» був насиченим, адже ще перед початком виступів луцька публіка мала можливість познайомитися з танцями далеких країн та самотужки спробувати їх вивчити: презентація колективів відбувалася на головній пішохідній вулиці міста.

27-ий день народження України відзначала велика фестивальна родина: виконавці з Єгипту, Індії, Італії, Литви, Мексики, Туреччини та України, які впродовж фестивальних днів дарують волинянам своє мистецтво. Концерт «Незалежній Україні» зібрав доволі чисельну публіку у центрі Луцька.

Після виступів волинських фольклорних колективів на сцену вийшли представники фольклорного колективу університету Бенха з Єгипту. Танець у цій країні супроводжував усі важливі життєві події. Танцювальними ритуалами була оточена більшість давньоєгипетських священних культів. Перший танець виконували в образі правителів древнього Єгипту, наступний – в образі мореплавців.

Типові сицилійські танці дарував лучанам італійський фольклорний колектив «Сицилія» з міста Агрідженто. До складу колективу належать десять танцювальних пар, які виступають у традиційному одязі, що використовувався на Сицилії у 18-му столітті. Емоційні та запальні сицилійці отримали гучні оплески лучан, а зворушливим моментом під час виступу стала мить, коли на сцену вийшла старенька бабуся, аби подарувати артистам хліб. Завершили виступ італійці гучним вигуком «Слава Україні!».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ірина Показати IP 24 Серпня 2018 22:05
І де обіцяний салют о 22.00?????
Лучанин до Ірина Показати IP 25 Серпня 2018 10:48
Обіцяний ким?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus