USD 40.45 40.75
  • USD 40.45 40.75
  • EUR 40.50 40.80
  • PLN 10.16 10.34

У Туреччині звільнили понад 18 тисяч держслужбовців

9 Липня 2018 12:47
В неділю, 8 липня перед запланованим скасуванням чинності режиму надзвичайного стану уряд Туреччини оголосив про звільнення ще 18 тисяч державних службовців.

Близько половини звільнених – співробітники поліції. Понад 5 тисяч із тих, хто підпає звільненню, працювали в збройних силах країни, список містить також 199 вчителів та викладачів вищих навчальних закладів, повідомляє Made for minds.

Згідно з оприлюдненим у неділю, 8 липня, спеціальним указом, звільненню підлягають близько 18 тисяч державних службовців. Указ вийшов незадовго до запланованого скасування чинності режиму надзвичайного стану, передає інформагенція dpa.

За даними ООН, з липня 2016 року в Туреччині звільнили близько 160 тисяч державних службовців різних рангів. З них понад 50 тисяч звинуватили - переважно в держзраді та спробі насильницького повалення державного ладу - та ув'язнили. Такі дії турецької влади викликали різку критику з боку міжнародної спільноти.

Серед іншого критики президента Реджепа Таїпа Ердогана звинувачують його в тому, що той за допомогою репресій та адміністративного тиску намагається позбутися політичних суперників. В Анкарі наголошують натомість, що такі дії зумовлені міркуваннями національної безпеки.

У Туреччині й досі діє запроваджений у липні 2016 року режим надзвичайного стану, що передбачає істотні обмеження прав та свобод громадян. Утім, Ердоган пообіцяв не продовжувати термін чинності режиму надзвичайного стану, який спливає цього місяця.

На проведених 24 червня цього року виборах президента Ердоган здобув 52,5 відсотка голосів. Так само прихильні до нього сили здобули більшість у парламенті. Відтепер Ердоган одночасно обіймає посади президента й прем'єр-міністра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus