USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

В Україні запровадять єдиний рахунок для сплати податків і зборів

4 Жовтня 2019 20:55
Верховна Рада ухвалила в другому читанні й у цілому два закони, спрямовані на запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За ухвалення закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (№ 1049) проголосували 255 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів, передає УНІАН.

За закон про внесення аналогічних змін до Податкового кодексу України (№ 1051) проголосували 274 народних депутата при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Як заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков, усі поправки до законопроектів після першого читання були враховані.

Як зазначив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, запровадження єдиного рахунку вирішить проблему переплати податків підприємцями.

«Ми запровадили цим законом норму, згідно з якою, якщо підприємець перераховує гроші на єдиний рахунок, його податкове зобов’язання вважається виконаним», – сказав він.

За його словами, через єдиний рахунок можна сплачувати податки не лише до державного бюджету, а й місцеві податки. Також єдиний рахунок синхронізується з електронним кабінетом платника податків.

При цьому Гетьманцев зазначив, що на сьогодні Державна податкова служба та Казначейство не готові запроваджувати цей механізм відразу, й на підготовку систем їм дається час до 2021 року.

Також голова профільного комітету зазначив, що важливою нормою в цих законах є заборона на накладення арешту на рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ.

«Про це просив бізнес, про це нас просило Міністерство фінансів тривалий час», – додав він.

В Україні з 1 жовтня набрали чинності нові реквізити рахунків для зарахування податків, зборів та інших платежів до державного та місцевих бюджетів відповідно до стандарту IBAN.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus